≫ 

Nejmar i Brazilci opet razočarali naciju, ali zato je jedan Nigerijac heroj dana na Olimpijskim igrama!

Domaćin turnira odigrao bez golova sa Južnom Afrikom

  • 1

Fudbalska reprezentacija Brazila, prvi favorit za osvajanje olimpijskog zlata, nije dobro počela takmičenje na Igrama u Riju.

Predvođeni kapitenom i prvom zvezdom turnira Nejmarom, ali i novim igračem Sitija "teškim" 37 miliona evra, Gabrielom Žesusom, Brazilci su odigrali samo 0:0 protiv Južne Afrike, uprkos činjenici da su od 55. minuta imali igrača više.

Motobi Mvala je igrač koji je morao ranije u svlačionicu, ali i sa desetoicom Južnoafrikanci su uspeli da se odbrane od ultraofanzive domaćina u Braziliji.

- To je fudbal... Lopta nekad uđe u mrežu, nekad ne - rekao je posle utakmice 19 - godišnji Gabriel Barbosa, igrač Santosa, još jedan "vunderkind" za koga se otimaju najjači evropski klubovi.

Najbolju šansu nije iskoristio gorepomenuti Gabriel Žesus kada je samo dva metra, umesto u nebranjenu mrežu, pogodio stativu.

Naredni meč Brazil, koji nikada nije osvojio olimpijsko zlato, igra proitv Iraka i biće to prilika da se iskupi za početni kiks.

U istoj grupi, u drugom meču, Danska i Irak su takođe odigrali bez golova.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Daleko više uzbuđenja bilo je u grupi B, gde je na dva meča viđeno 13 golova, od toga čak devet u duelu Nigerije i Japana.

Afrička slavila je rezultatom 5:4!

Apsolutni junak meča, ali i dana, je napadač Nigerije Ogenekaro Etebo, četvorostruki strelac za "Superorlove".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA