Srpski sportisti silaze sa postolja ako Kosovo osvoji medalju na Igrama!

Međutim, malo je verovatno da će neko iz južne srpske pokrajine da osvoji medalju, ali ipak za svaki slučaj preporuka je data

Srpskim sportistima rečeno je da siđu s postolja na Olimpijskim igrama u Riju ukoliko se nađu sa nekim predstavnikom Kosova i Metohije na dodeli medalja.

>>> Marakanom šetali sportisti države koju ne priznajemo (FOTO)

Kako je ministar sporta i omladine u tehničkoj Vladi Republike Srbi Vanja Udovičić rekao, gostujući na Javnom servisu, preporuka je da ukoliko se desi da se nađu zajedno na pobedničkom postolju sa takmičarima iz otcepljene srpske pokrajine - siđu sa njega.

- Neće biti susretanja, niti bilo kakvog intimiziranja naših sportista i sportista sa Kosova - rekao je ministar.

>>> STIGLI SRBI! Savršena Ivana ponosno nosila trobojku i predvodila olimpijce! (FOTO)

Ipak, šansa da se tako nešto desi je mala pošto se takmičarima sa Kosova predviđa samo jedna medalja i to džudiskinji Keljmendi u kategoriji do 52 kilograma, a mi tu nemamo predstavnika.

>>> Satnica takmičenja srpskih sportista 1. dana u Riju: Kada možemo da očekujemo borbu za prvu medalju

Međutim, međusobna takmičenja naših i sportista sa Kosova i metohije je moguće u disciplini vazdušna puška u kvalifikacijama Andrea Arsović i Ivana Maksimović za rivalku imati i jednu takmičarku iz južne pokrajine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    6. avgust 2016 | 12:02

    Ovakav predlog moze samo glupan da da zasto politicari neustanu protiv toga vec guraju sportiste da ih oni bojkotuju bezobrazluk cist

  • Lord

    6. avgust 2016 | 11:31

    Ne treba da sidju,tako su Hrvati uradili setite se kosarkasa,pa se nisu vise nikad popeli,BUDIMO IZNAD SVEGA,I CELE SITUACIJE..

  • batko

    6. avgust 2016 | 11:33

    Najpre, nece osvojiti medalju. Sta nas sada zamajavate glupostima. Dali zato sto su tako hteli medjunarodni mocnici, na celu sa SAD, ili sto smo mi bili naivni, nesposobni a prepotentni, Kosovo je dobilo, i dobija, bitku za nezavisnost i medjunarodno priznanje. U sportu, efikasnije od svskog bojkota, je sto vise susreta sa njima, i sto vise ubedljivih pobeda! Tako se dokazuje superiornost Srbije, a ne povladjivanjem politicarima, inace najgorim medju nama, na celu sa onim sto se sada sepuri po Riju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA