≫ 

KAKAV MEČ NA STARTU OI: Srbija izvukla remi protiv Mađara, iako je gubila 10:6 (FOTO)

Gol za bod postigao je Filip Filipović na četiri sekunde pre kraja

  • 16

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela pobedom da otvori Olimpijske igre u Riju, ali nisu ni izgubili! Delfini su odigrali 13:13 protiv Mađarske (3:5, 3:4, 4:2, 3:2)

Velika drama viđena je u Riju jer su Mađari imali četiri gola viška početkom treće četvrtine, ali je Filipović izjednačio na četiri sekunde pre kraja meča.

Posle rezultatske klackalice na samom početku meča, Mađari su stekli dva gola prednosti koju su održavali tokom čitavog meča. Srpska odbrana nije imala rešenje za protivničke šuteve i na polovremenu je već bilo 9:6. Dejan Savić je u drugom delu zamenio golmana i umesto Mitrovića ubacio Pijetlovića.

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images
Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Nedugo zatim, Mađari su poveli sa 10:6, da bi se Gojko Pijetlović razbranio i omogućio Delfinima da stignu do samo gola minusa (9:10). Odbrana je dobila neku sigurnost koja se manifestovala i u napadu, te otuda i ne čudi što se Srbija u finišu treće deonice u potpunosti vratila u igru.

Drama je viđena u finišu poslednje deonice kada je Ćuk najpre pogodio prečku za 13:13, da bi Mađari propustili napad za pobedu. Svoju šansu dobila je Srbija, usledio je igrač više i Filipović je savladao rezervnog golmana Mađarske koji je samo nekoliko sekundi ranije ušao u bazen.

Najefikasniji u našem timu bili su Filip Filipović sa tri gola, Duško Pijetlović, Ćuk i Nikić su postigli po dva, dok su po jednom Nađa matirali mandić, Ranželović, Jakšić i Mitrović. S druge strane, Hošnjanski je dao tri, a Deneš Varga i Vamoš po dva.

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Atraktivno je prva četvrtina počela, jer su u prva tri napada višena dva gola. Po jedna na obe strane. Srbija je prva uzela loiptu, ali je Ćuk bio neprecizan u prvom napadu. Sivoš je pogodio sa mesta centra za 1:0, dok je Ranđelović odmah izjednačio.

Posle tri minuta igre na semaforu je stajalo 2:2, nakon što je Mitrović iskoristio igrača više. Ćuk, pak, nije u sledećem napadu i propala je šansa da Srbija prvi put povede  skoro na polovini prve četvrtine. Mađari svog jesu preko Hošnjanskog. Srećan šut i to u momentu kada je isticala kazna srpskog igraču.

Čekao se 5. minut da Ćuk konačno pogodi. Dva promašaja ga nisu obeshrabrila i savladao je mađarskog golmana iz teške situacije. Delfini su na dva i po minuta do kraja prve četrvtine propustili dve prilike da konačno povedu. najpre je Mandićev šut odbranio Nađ, a onda su naši napravili grešku sa igračem više. Deniš Varga je to kaznio solo akcijom (3:4).

Mađari su na prvi odmor otišli sa dva gola viška, jer je Mitrovića savladao Marton Vamoš.

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Loše je Srbija počela drugu četvrtinu jer nismo iskoristili dva igrača više. Mitrović je bio taj koji je šutirao preko gola, ali je Filipović već u sledećem napadu smanjio na 4:5. nije dugo stajao ovaj rezultat zato što je Daniel Varga iskoristio peterac. Malo je falilo Banetu Mitroviću da odbrani. Bila mu je na ruci.

Šraub mađarskog centra zavrio je na rukama Mitorvića na polovini druge deonice, kao i pokušaj Nikića da iznenadi Nađa. Manherc je bio precizan s druge strane i odveo je Mađare na 7:4. Naš golman bukvalno nije video ovu loptu.

Da Srbija ne bi ušla u probleme pred kraj poluvremena pobrinuo se Duško Pijetlović golom sa stative, na kog je lopta išla i trenutak kasnije. Samo, sada nije stigao ni da uputi šut. I dok se naš tim vraćao, Zalaki je isplivao kontru+i i pogodio za 8:5.

Samo 21 sekundi pre kraja poluvremena Mandić je iskoristio igrača više i smanjio na 8:6. Viktor Nađ nije imao nikakve šanse. Iako se činilo da će to biti konačan rezultat prvog dela, Gabor Kiš je postigao gol na sekund pre kraja za 9:6.

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Savić je na poluvremenu promenio golmana i u igru ubacio Gojka Pijetlovića. Ipak, i on je brzo primio gol preko Hošnjanskog (6:10), dok je Srbija smanjila preko Jakšića. Pijetlović je upisoa svoju petu odbranu na polovini treće četvrtine i omogućio kontru i isključenje na konto Delfina. Filipović je to iskoristio i smanjio rezultat na 8:10.

Imao je popularni Fića i priliku u sledećem napadu, ali je pogodio prečku.Ipak, na semaforu je stajalo 9:10 jer je Ćuk savladao Nađa u uneo neizvesnost. Pijetlović je potom upisao novu odbranu i dovodio Mađare do ludila, ali Delfini nisu uspeli to da iskoriste i izjednače. Kazna je stigla na 10 sekudni pre kraja meča - 9:11.

Poslednja deonica počela je golom Srbije (Nikić), ali su Mađari već u narednom napadu preko Deneša Varge savladali Pijetlovića (12:10). I Srbija je pogodila sa igračem više, dok je Pijetlović odbranio šut Mađara sa dva igrača više.

Rio baner

Nije Aleksić imao sreće na polovini poslednje četvrtine, pošto je pogodio stativu posle sjajnog šuta. Filipović je zatim napokon izjednačio na 12:12, aali je Vamoš iskoristio igrača više na dva minuta pre kraja (13:12).  Gol za remi postigao je Filipović.

Podsetimo, u grupi se još nalaze Brazil, Grčka, Japan i Australija. srbija svoj naredni meč igra 8. avgusta protiv Grčke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris BL

    6. avgust 2016 | 16:14

    Madjari se nalozili kao da je finale, nasi pospani i opet nismo izgubili. Najjaca vaterpolo ekipa u istoriji.

  • Tanče

    6. avgust 2016 | 13:48

    Samo napred dalfini, idemo na pobedu. SRECNO!!!

  • Jasmina

    6. avgust 2016 | 13:57

    Idemoooooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA