Vučić: Ideja je da Vlada uzima pare od Partizana i Zvezde, a ne oni od nas

Mandatar za sastav Vlade se dotakao i odnosa države prema sportu, odnosnu štetnom funkcionisanju najvećih klubova u zemllji

  • 39

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je danas da fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan nisu u stanju da nađu sponzore, već uzimaju novac od države, država, dodao je, plaća taj "reket", a time što plaća, primetio je, ponaša se nefer prema drugim manjim klubovima u Srbiji.

Vučić je u Skupštini Srbije rekao da se ne slaže potpuno, već samo delimično na izlaganje poslanika NS Velimira Stanojevića o zakonu o finansiranju sporta.

>>> Skupština UŽIVO na daljinac.rs

Istakao je da dva najveća fudbalska kluba u zemlji koji imaju najviše navijača ne mogu da nadu sponzore, već uzimaju od države, a na njima je da reše problem, a ne da nekome ne viču "spasi Srbiju i ubij se" ili da kažu "pederu".

- I svi su srećni zbog toga, a mi kao država plaćamo reket, dajemo pare i ne znamo zašto - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da tako država nije fer prema drugim klubovima po Srbiji, ni prema Vojvodini, Milanovcu, Kruševcu, Lučanima...

Foto: Nenad Pavlović Foto: Nenad Pavlović

- Naša je ideja da mi od njih uzimamo pare, a ne oni od nas - rekao je mandatar, kritikujući razmišljanje da se troše unapred pare koje bi trebalo primiti u 2017. i 2018. "jer nismo sposobni da zarađujemo na tržištu".

PRIVATIZACIJA NEOPHODNA

Prema njegovim rečima, iako je nekoliko puta tokom prošle godine govorio da ne zna šta radi da Partizanom i Crvenom zvezdom, potrebna je privatizacija u sportu.

- Najlakše je državnim parama upravljati, a biti veliki predsednik i ne znam sta. Teška je to bolest našeg drštva, a od toga se nećemo izlečiti - rekao je Vučić zapitavši zašto bi država plaćala za bilo koji klub, jer je obaveza države da obezbedi fizičko vaspitanje za đake.

On je podsetio na primer slavnog srpskog fudbalera Nemanje Matića koji igra za evropske klubove, a kupio je i domaći fudbalski klub na Ubu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- On se svako veče uključuje preko skajpa, i objašnjava toj deci gde da trče i kako. Ali on je uložio je novac, on od države nije dobio ni dinara - istakao je Vučić.

Navodeći da je potrebna privatizacija u sportu, on je rekao i da je kod nas tako da svako računa, napraviću privatni biznis, ali mi hoćemo 51 odsto učešća i da donosio odluke, a vi da dajete pare. E to je veliki problem kod nas i ne vidim rešenje - rekao je Vučić, uz opasku da on nikome "ne plaća da ne viču ''Vučiću pederu''".

- Vičite koliko hoćete - zaključio je Vučić.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko Iz Mase

    10. avgust 2016 | 13:10

    Вучић нек објави колико је пара Влада РС дала Партизану и Звезди. Овако испада да даје исто....а цела Србија зна где је Вучић упао у пола ноћи и променио руководство, цела Србија зна коме је готово преко ноћи нестао дуг од 15 милиона евра....

  • Pera Detlic

    10. avgust 2016 | 12:53

    Mozda bi bilo najbolje da se pare uzimaju Partizanu a daju zvezdi.Tako bi problem konacno za sva vremena bio resen na zadovoljstvo vlade.A i kancelar bi stalno bio srecan.

  • Milorad timotojevic

    10. avgust 2016 | 15:23

    Folirant ,ko mu brani da se privatizuju klubovi? Bolje receno ne sme da se zameri mafiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA