≫ 

Treći poraz košarkašica: Srpkinje videle moć legende WNBA lige

Očekivan poraz naših devojaka pred dva ključna duela u borbi za četvrtfinale

  • 5

Posle poraza od Španije i Kanade, oba koja su bila prilično "tesna", najbolje srpske košarkašice pretrpele su i treći neuspeh, ali ovaj nije toliko teško pao našim devojkama, jer je bio unapred upisan - protiv trostrukih uzastopnih olimpijskih šampionki Amerikanki.

>>> Srpkinje protiv gej reprezentacije! Tri Amerikanke oženjene devojkama! (FOTO) (VIDEO)

Predvođene legendarnom Dianom Taurasi, Amerikanke su, kao i pre toga Španiju i Senegal, savladale i ekipu Marine Maljković lako i ubedljivo - rezultatom 110:84 (31:21, 25:13, 28:27, 26:23).

I pre duela sa prvim favoritom za zlato, proračun naših devojaka je bio jasan: u poslednja dva kola biće im potrebne pobede i protiv Kine i protiv Senegala da bi se plasirale u četvrtfinale.

Taurasi, 34 - godišnja predvodnica aktuelne generacije američkog tima, pokazala je zbog čega je jedna od najboljih košarkašica koja se pojavila u poslednje dve decenije: bila je najefikasnija u pobedničkom satavu sa 25 poena, a upisala je i šest asistencija.

U našem timu, Sonja Petrović i Jelena Milovanović bile su najbolje sa po 15 poena.

Naredni meč, prvi od dva ključna za prolaz dalje, Srpkinje igraju u petak od 17.15 sati protv Kineskinja koje imaju skor 1-1, posle poraza od Španije i pobede nad Senegalom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA