≫ 

Felps je čudovište! Uzeo je četvrto zlato i oborio rekord star 2.000 godina!

Američki plivač ušao je u istoriju Olimpijskih igara posle pobede na 200 metara mešovito

  • 61

Majkl Felps

Majkl Felps je čovek sa druge planete. Ne samo što je nauspešniji olimpijac svih vremena već je i srušio Olimpijski rekord star 2.000 godina.

>>> Seks, droga, alkohol i 21 zlatna olimpijska medalja! Ovog Amerikanca su Srbi zamrzeli samo zbog jedne stvari!

Felps je trijumfovao u trci 200 metara mešovito i osvojio 22 zlatnu medalju, četvrtu u Riju, ali došao do 13. individaulne titule (preostalih 9 su iz štafetnih trka)

Felps je pobedio ubedljivo sa 1. 54,66, sa čak dve sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranog.

Tako je prestigao legendarnog Leonidasa sa Rodosa koji je na starim Olimpijskim igrama pre 2.000 godina osvojio 12 individualnih titula ali u trčanju.

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images

Razlika je samo što je Felps šampion u pet disciplina, a Leonidas je bio u samo tri tada poznate trkačke discipline.  Međutim, on je to radio četiri puta na četiri različite Olimpijske igre 164. godine pre Nove ere, 160, 156 i 152. godine pre nove ere.

Što se tiče modernih igara Felps je još ranije srušio rekord Reja Ejverija iz 1900, 1904, i 1908 godine koji je osvojio osam individualnih titula.

(Telegraf,rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzej

    12. avgust 2016 | 10:42

    ljudi,braco,prijatelji...aman,shvatite da nije dovoljno da bude neko dopingovan u sportu koji zahteva niz razlicitih tehnika...kao sto cavic nije bio sposoban da pliva bilo sta osim leptira...jan torp je bio los u leptiru itd...ili zamislite bolta da trci i maraton i 100m,upravo to radi felps...ja sam plivao kraul i bio sampion juniorskog prvenstva a ledjno bih se udavio i dan danas...to je niz razlicitih tehnika,polozaj ruku,nogu,zahvat,trenutak prevoja...to ne moze doping da uradi...ne moze da bude u svakoj disciplini dobar zbog dopinga...ljudi boziji,covek je jednostavno najbolji sportista ikada...da je probao bilo koji drugi sport mozda bih bio prosecan ili niko i nista,jednostavno je pogodio sport kao sapic vaterpolo,kao bolt trcanje i to je to...

  • dzoni

    12. avgust 2016 | 08:50

    Dobro,bravo. A je li prosao doping kontrolu? Je li testiran uopste?

  • Duck

    12. avgust 2016 | 09:17

    Doping test?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA