Zatvoren bazen u Riju zbog zelene vode: Sportisti kažu da smrdi na prdež

FINA je nedavno saopštila da je nedostatak određenih hemikalijana razlog zelene boje vode

  • 2

Bazen u kom je voda "pozelenela" zatvoren je kako bi se rešio problem zbog kojih je voda promenila boju. Prvobitno je bazen za skokove i ronjenje "pozeleneo", a potom i za vaterpolo na kojem igra reprezentacija Srbije.

Prema svedočinjima nekolicine skakača u vodu, ceo kompleks "se oseća na prdež".

Zatvaranje bazena je na Tviteru konstatovao britanski reprezentativac Tom Delej.

- Bazen je zatvoren, nadam se da to ne znači da smo skakali u nešto što može da nas ugrozi - napisao je on, a sa zvaničnog profila Olimpijskih igara mu je stigao odgovor:

- U konsulataciji sa FINA, trening skakača u vodu je otkazan jer voda u bazenu mora da miruje kako bi vratila plavu boju.

FINA je nedavno saopštila da je nedostatak određenih hemikalijana razlog zelene boje vode u bazenima, i da ne postoji rizik da se ugrozi zdravlje sportista.

"FINA može da potvrdi da je razlog neobične boje vode nestatak hemikalija u rezervama, koje se koriste za prečišćavanje vode. Kao rezultat toga, nivo PH vredonosti vode je izvan uobičajenog i izaziva promenu boje. Komisija FINA sprovela je testove o kvaltetu vode i zaključila da ne postoji zdravstveni i bezbedonosni rizik", navodi se u saopštenju FINA.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    12. avgust 2016 | 18:00

    Vrlo jednostavno, nisu imali hemikalije (hlor i koselinu) da odrzavaju PH faktor na normalnom nivou. Kada voda pozeleni to je zadnji stadium, znaci da su alge pokvarile vodu. Naravno da su stetne po zdravlje. Resenje za to je shok hlor, ali i njemu treba vremena da ocisti vodu, plus stetan je po zdravlje, pa se preporucuje barem 48 sati ne koriscenja dok ne ispari. Klasican kriminal, neko je pokrao hemikalije i prodao ih na trzistu.

  • Александар Џунић

    13. avgust 2016 | 06:18

    Боље џихадисти да фарбају базене зеленом бојом него црвеном.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA