≫ 

Svet oduševljen igrom Srbije, a Ameri tvrde: Preživeli smo!

"Tviter" i ostale društvene mreže, kao i mediji, usijali se od komentara o fenomenalnoj partiji naših košarkaša protiv prvog favorita za zlato

  • 35

Košarkaši Srbije digli su iz polusna mnoge koji su mislili da će naš tim biti "topovska hrana" za favorizovane Amerikance, pa su se ranije "spakovali" u krevet.  

Veliki broj ljubitelja košarke, u Evropi, a i šire, pratio je fenomenalno izdanje našeg tima, nažalost ne i pobedu Srbije, i ushićeno, kako se meč bližio kraju, komentarisao poteze Teodosića, Jokića, Raduljice i ostalih majstora košarke iz naših redova.

>>> Raduljica rekao o Amerikancima ono što skoro svi mislimo

>>> Utisci Đorđevića i Teodosića posle utakmice sa SAD

Društvena mreža tviter se doslovce "usijala" od komenatara i hvalospeva na račun igre našeg tima.

U pohvalama je prednjačio specijalizovani košarkaški portal "Eurohoops" , ali je i animacijama slikovito prikazao oduševljenje zbog genijalne igre našeg nacionalnog tima.

  Isti portal prokomentarisao je i nestvarno dodavanje Teodosića iza leđa ka Bogdanoviću, koje ovaj nije krunisao trojkom.

- Miloš Teodosić je upravo imao dodavanje koje je lako mogla biti najbolja asistencija godine.

Poznati finski košarkaški novinar Aleksi Valavuri "tvitnuo" je nešto što nije daleko od istine. On je napisao:

-  Za mene je Miloš Teodosić najbolji evropski igrač posle Dražena Petrovića. Dva Mocarta.

U izveštaju italijanske Gazete delo sport, u lidu, stoji sledeća konstatacija:

- Nacionalni tim "pruga i zvezda" pružio je još jednu slabu partiju i rizikovao mnogo protiv hrabre Srbije. Đorđevićev tim je dobro preznojio i namučio Amerikance i imao šut za produžetak, koji nije ušao, pa je ekipi SAD-a pripala "tesna" pobeda.

Portal "USA Today" možda je dao i najbolju ocenu meča. Autor izveštaja je jednom rečju izneo zaključak utakmice: preživeli smo!

- Još jednom je naš nacionalni tim odigrao neizvesnu utakmicu u poslednjoj četvrtini. Ponovo je jedan ofanzivno disciplinovan tim, ovoga puta Srbija, napravio priličan problem našem timu u odbrani. Ali, kao što je ekipa uradila protiv Australije u prethodnoj utakmici, uspela je i sada - preživela je. Bukvalno - realno sagledavaju Amerikanci sve ono što se dešavalo u "Karioka" areni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam ime

    13. avgust 2016 | 07:21

    Bravo momci posteno ste me nanervirali nocas,ali ne zalim vredeo je svaki minut proveden uz tv (dobro,veci deo prve cetvrtine sam ludeo i besneo,al posle ste se iskupili) AJMO NA ZLATO MOZETE VI TO!

  • djoz

    13. avgust 2016 | 03:06

    Samo pojedini Srbi nisu oduševljeni, još kritikuju što nismo pobedili. Igrali smo egal sa timom čiji igrač sa najmanjom platom ima veću platu od CELOG našeg tima. Ja PREZADOVOLJAN a vi kako oćete !

  • Zagliblje

    13. avgust 2016 | 11:05

    Posle našeg nesrećnog poraza od Australije sam napisao kako je to mnogo jaka reprezentacija i dobio mnogo minusa. I mi smo mnogo jaki. Samo pamet u glavu i možemo čak i zlato da uzmemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA