≫ 

SENZACIJA U RIJU: Portorikanka napravila veliko iznenađenje i osvojila zlato (FOTO)

Portorikanka Monika Puig u finalu Olimpijskih igara savladala Anđelik Kerber sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:1)

  • 4
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Portorikanka Monika Puig napravila je jednu od najvećih senzacija na Olimpijskim igrama u Riju. Osvojila je zlatnu medalju, pošto je u finalu savladala drugu teniserku sveta, Nemicu Anđelik Kerber sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:1).

Puig je do najvećeg uspeha u karijeri došla nakon što je napravila nekoliko velikih iznenađenja u Riju, gde je eliminisala teniserke poput Petre Kvitove i Garbinje Muguruze, da bi sve to krunisala u finalu protiv 2. teniserke sveta.

Prvi set je počela loše, izgubila je svoj servis već na startu, ali je odmah uzvratila istom merom, da bi pri vođstvu od 5:4 došla brejka i prvog seta.

Identično je započela i drugi set. Odmah je Kerber napravila brejk, da bi Puig uzvratila u 8. gemu i izjednačila na 4:4. Ipak, sada je Nemica odigrala bolje završnicu i odmah uzvratila ribrejkom, da bi potom u uzbudljivom 10. gemu iskoristila 5. set loptu za izjednačenje.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Odlučujući treći set pripao je Portorikanki, koja je povela sa 5:0 uz dva brejka. Kerberova je uspela da se spasi ''krompira'', uzela je jedan svoj servis gem, a u narednom je Puig servirala za zlato.

Kerber je pružila snažan otpor, došla do brejk lopte, imala ih je čak šest, ali ih nije iskoristila.

Puigova jeste svoju treću meč loptu i tako postala olimpijska šampionka! Ovo je inače i prva zlatna medalja za Portoriko u istoriji Olimpijskih igara.

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA