Selektor Hrvatske o četvrtfinalu: Srbi su navijali za Litvaniju, jer znaju da smo im teži protivnik!

- Oni (Srbi) su navijali za Litvaniju jer misle da su im lakši protivnik u četvrtfinalu, naša košarka odavno nije bila ovako blizu medalje, zapeti smo kao puške - prvi su utisci Ace Petrovića

  • 87

Košarkaši Hrvatske savladali su Litvaniju u poslednjem kolu grupe B olimpijskog turnira u Riju i tako izabrali da igraju protiv Srbije u četvrtfinalu.

>>> NEMA SPAVANJA: Evo u kom terminu Srbija i Hrvatska biju bitku za polufinale OI!

Selektor ''kockastih'' Aco Petrović zadovoljan je što njegova ekipa u borbu za polufinale ulazi protiv ekipe Saleta Đorđevića.

- Počeću od nečeg što se događa poslednjih 35 dana. Ova reprezentacija je pobedila prvog, drugog i trećeg osvajača medalja sa posljednjeg prvenstva Evrope. To sve govori o ovoj ekipi. Prezadovoljan sam. Izbegavajući Amere, naleteli smo na Srbe. Odavno naša košarka nije bila blizu zoni medalja kao na ovom turniru. Imamo dovoljno vremena da se spremimo - rekao je Petrović novinarima u Riju.

Na pitanje šta očekuje u ''večitom derbiju'' sa Srbijom, ističe da je naša selekcija navijala za Litvaniju, kako se ne bi susrela sa Hrvatskom, jer smatra da je to teži protivnik za polufinale.

- Igrali smo s njima, oni su bili bez Teodosića, mi bez Hezonje. Predobro se poznajemo, oni su navijali za Litvaniju, jer smatraju da su im oni lakši protivnik. Ne interesuje nas ko je idući protivnik, samo da nisu Amerikanci. Mi smo dva i po meseca zapeti kao puške, treniramo sjajno, ponašamo se sjajno - zaključio je selektor Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA