≫ 

SENZACIJA! Hrabre Srpkinje izbacile Australiju, idu u polufinale!

Fantastična partija izabranica Marine Maljković. Čekamo boljeg rivala iz duela Turska - Španija

  • 59

Rio Olympics Basketball Women

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Košarkašice Srbije su u polufinalu Olimpijskih igara - pobedile su favorita za zlato Australiju 73:71 (20:20, 15:17, 16:15, 22:19).

Izbacili smo selekciju zemlje koja je na pet uzastopnih Olimpijskih igara uzimala medalje (bronza, srebro, srebro, srebro, bronza).

Uz Amerikanke su Australijanke najveće favoritkinje za zlato sa velikim brojem igračica u WNBA ligi, ali su pokazale daleko od dobre igre. Imale su prostora naše devojke, pogotovo Ana Dabović (ujedno najefikasnija sa 24 poena), kao i fenomenalna Jelena Milovanović sa 17 poena, koja je pogodila ključne pogotke u finišu treće četvrtine i u poslednjoj deonici.

Dvocifrena je bila i Sonja Petrovića sa 13 poena.

Od početka su naše košarkašice igrale agresivno i ozbiljno, nisu ni na momenat odstupale od borbe i disale su za vratom favorizovanim Australijankama, a najveće probleme zadavala je centar Elizabezt Kembidž, koja je ubacila čak 29 poena.

Džeri Rejčel je dodala 14 poena, a Mičel i Filips po deset.

>>> Maljkovićeva otkrila strategiju za rušenje favorita za zlato

Čak 26 izgubljenih lopti imale su favoritkinje, naspram devet naših.

Na trenutak je na kraju prvog poluvremena zabrinula Sonja Petrović kada je posle pasa morala da primi lekarsku pomoć zbog ramena, ali je u nastavku uspela da pomogne saigračicama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Povele su naše devojke prvi put posle uvodnih minuta u trećoj četvrtini, a pred odlučujuću četvrtinu imali su pola koša zaostatka.

Do novog izjednačenja dovodi Milovanović trojkom, a posle kontre je Čađo donela prednost. Usledila je dramatična završnica sa rezultatskom klackalicom.

Na dva minuta do kraja smo primili koš Kambidževe za 67:66. Maljkovićeva je pozvala tajm-aut. Nakon toga slede sjajan koš Milovanovićeve, promašaj Kembidž i sa distance pogađa Sonja Petrović za 70:67. Kembidž je ponovo pogodila, a Ana Dabović uzvratila.

Opet je stasitita Kembidž bila u centru pažnje, napravila je faul nad Anom, koja je bila polovična sa penala za 73:71. Deset sekundi je ostalo do kraja utakmice, a Australijanke ih nisu iskoristile!

U polufinalu čekamo boljeg rivala iz duela Turska - Španija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saki

    16. avgust 2016 | 16:59

    Ajmo sad se pokazite i rasurite ih

  • grobar do koske

    16. avgust 2016 | 18:01

    Bravoooo !!! 99% repke su Grobarke, samim tim i uspeh rep. je zagarantovan !!! Idemo i VATERPOLISTIIII !!! GROBARIZACIJA SRBIJE SE NASTAVLJAAA, TRAJACE I ZIVECE VECNOOO KAO I NAS PARTIZAN !!!

  • šljm

    16. avgust 2016 | 17:50

    Kakav meč, evo ja plačem od sreće nzm šta mi je, nikad nisam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA