≫ 

Odbojkašice Srbije demolirale evropske šampionke i plasirale se u 1/2 finale OI (FOTO)

Srpske gracije će se boriti za medalju u Riju

  • 19

Kakav meč! Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara, pošto su sa ubedljivih 3:0 savladale Rusiju - 25:9, 25:22, 25:21.

Rusiju koja je četiri puta bila olimpijski šampion i koja je kao evropski prvak bila favorit protiv srpskih gracija koje su delovale moćno na terenu.

Naredni protivnik je selekcija SAD u petak ujutru u 3:15, ekipa od koje smo izgubili 3:1 u grupi. Ali, polufinale je polufinale...

Srbija je od početka meča diktirala tempo i fenomenalnom taktikom dovodila je Ruskinje do ludila. Odličan Servis poprilično je poremetio protivnice koje nisu znale šta ih je snašlo u prvom setu.

U drugom su počele da se bude tek u finišu, ali je bilo kasno za bilo kakav preokret. Prvi put su povele sredinom trećeg seta serijom 7-0, da bi naše devojke preokrenule i vrlo brzo došle do četiri set lopte. Drugu su iskoristile za veliku pobedu.

Tijana Bošković je sa 20 poena bila najefikasnija u našem timu. Milena Rašić je upisala 16, od kojih su nekoliko bili u veoma bitnim momentima. Brankica Mihajlović je imala 14, a Maja Ognjenović sedam.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sve je počelo kuvanjem Maje Ognjenović za prvi poen Srbije na meču, a samo nekoliko trenutaka kasnije bilo je 7:1 na semaforu za naše devojke. Ruski selektor je menjao i tehničara, tražio tajm-aut kako bi zaustavio seriju Srbije, ali bezuspešno. Jak smeč Tijane Bošković za 8:1, da bi Gončarova upisala prvi pravi poen za protivnice. Posle pecanja Srpkinja, usledio je blok ruske odbojkašice.

Smečom Brankice Mihajlović Srbija je povela sa 10:3, ali su Ruskinje potom vezale tri poena (10:6). Tijana Bošković je promenila taktiku u napadu i povisila na 11:6,d a bi potom odservirala as i gledala kako Jovana Stevanović blokira za 13:6 i novi tajm-aut Rusa.

Boškovićeva nije silazila sa linije servisa i Srbija je vrlo brzo povela 18:6. Srpska korektorka je odserivirala dva asa pre nego što su Ruskinje stigle do sedmog i osmom poena (18:8). Požrtvovana igra u polju donela je smeč Brankice Stanković i prvu set loptu koju je iskoristila Milena Rašić odličnim blokom - 25:9.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Srpkinje su povele i u drugom setu. najpre 1:0, a zatim i 3:1. Košeljeva je upisala dva uzastopna poena i smanjila na 4:3 za Srpkinje, dok se rezultatska klackalica nastavila sve do asa Milene Rašić za 7:4. Milena je nastavila sa dobrim servisima i vrlo brzo je bilo 9:4 za Srbiju.

Dobar servis Ščerbanove doneo je Ruskinjama 8:11, ali ju je Brankica Mihajlović odmah skinula sa servisa (12:8). Milen Rašić je blokom donela 15:10 Srbiji, dok je Tijana Bošković ispucala kontru u aut (15:11). Mihajlovićeva je donela 16:11, ali su Ruskinje vezale dva bloka za 16:13.

Bio je to kratak nalet, jer je Srbija imala 20:13 u finišu drugog seta. Ponovo je Milena Rašić bila srećne ruke prilikom servisa. Ubacio je selektor Rusije nekoliko igračica sa klupe u tom momentu i one su mu donele bolju igru. Ipak, Košeljeva je bila ta koja je poentirala za samo 22:20 u korist naših devojaka.

Trojni blok Ruskinja je čekao Brankicu u sledećem napadu, ali nisu uspele da je zaustave. Prvo 23:20, a zatim i 24:21 posle prvog tempa Milene Rašić. Tri set lopte za Srpkinje i iskorišćena druga. Ponovo Brankica Stanković za 25:22 i 2:0 u setovima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ništa novo nije viđeno ni početkom trećeg seta. Srpkinje su nastavile da melju i vrlo brzo su imale 6:2, posle dijagonale Tijane Bošković. Svoj prvi poen upisala je i Tijana Malešević i odvela je Srbiju na 8:5, nakon što su Ruskinje smanjile na 6:5. Zatim i pecanje ruske tehničarke za 9:5 u korist naših devojaka.

Poenima Košeljeve Rusija je izjednačila na 11:11, a serija 6-0 im je donela i prvo vođstvo od 12:11. Selektoru Terziću ni čelendž nije pomogao, a Rusija je na krilima te serije povela i sa 13:11. Terzić je zatražio tajm-aut, a Srbija je smanjila na 16:15 preko Milene Rašić.

Ista igračica je briljirala i u bloku nedugo zatim i usledio je preokret (18:16). Ali i izjednačenje vrlo brzo, pošto je Brankica Stanković pucala u aut (18:18). Nije puno vremena prošlo i Srbija je došla do četiri meč lopte (24:20), a zatim i do polufinala Olimpijskih igara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA