Bogdanov, Srbi i Hrvati zanimljiviji Italijanima od meča Sasuolo - Zvezda (FOTO)

Dueli Hrvatske i Srbije večita su inspiracija i listovima sa Apenina

  • 2

Utakmica plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, u kojoj će se sastati italijanski Sasuolo i Crvena zvezda, na margini je interesovanja sportske javnosti na "čizmi", koja je daleko više okupirana kako dešavanjima na Olimpijskim igrama, tako i u najvećim italijanskim fudbalskim klubovima.

>>> Navijači Sasuola u transu: Najveće pojačanje dogovoreno pred Zvezdu (VIDEO)

Najavu meča Sasuola i Zvezde (četvrtak 20:45) italijanski novinari su uradili kroz profil novog pojačanja ekipe Euzebija Di Frančeska, Alesandra Matrija, ali i podsetili su na jednog od vođa navijača beogradskog kluba Ivana Bogdanova, njima veoma dobro poznatog lica.

Bogdanov je pre šest godina u Đenovi inicirao prekid meča Italije i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a njegova slika, sa maskom i bakljom u rukama, obišla je tada svet.

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Ipak, mnogo više prostora u štampi, nego Zvezdi i Sasuolu, Italijani su posvetili predstojećem košarkaškom obračunu Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru, dotakavši se istorije naših mečeva sa komšijama i sukobima na sportskim borilištima od kada dve države ne žive u zajednici.

Na stranici posvećenoj toj priči, prikazane su fotografije hrvatskih košarkaša koji su 1995. godine sišli sa postolja u Atini, što je bio prvi trenutak kada su sportisti jedne od dve zaraćene zemlje dozvolili da ih politika navede na pogrešan put.

Podsetili su Italijani i na incidente hrvatskih nacionalista na vaterpolu u Sloveniji 2003. godine, zatim u Melburnu, gde je došlo da sukoba srpskih i hrvatskih iseljenika tokom Australijen Opena...

- Košarka i večiti izazov: Hrvatska - Srbija, idemo ponovo - piše u naslovu teksta posvećenog meču košarkaških reprezentacija.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    17. avgust 2016 | 19:40

    Чуди да се нису сетили и свастике у сплиту у утакмици са њима када су тражили да се хрвати казне. Неспособни талијани нису били у стању да обезбеде у мечу са нама боље обезбеђење. Или нису хтели намерно. Иста граба и они и рвати.

  • sa

    18. avgust 2016 | 09:00

    Bogdanov Delija veliki patriota?Ne samo Djenive, treba se prisetiti i drona na Partizanovom stadionu, za kojeg je sa najvise istancr bila najavljena istraga ali od toga nista, pa sada nam italijani krivi, spominju ga zato sto igra se Zvezda i Sasuolo i hoce da kazu kakvi navijaci dolaze. Gancici patrioti, a ovaj njihov vodja Bogdanov idiot...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA