≫ 

Slavljenik Bogdanović i junak Jokić rezimirali Hrvatsku i najavili Australiju

Srbija će u polufinalu Igara igrati protiv selekcije Australije, dok se u drugom polufinalu sastaju Španija - SAD

  • 1
Rio 2016, Olimpijske igre, Košarka muškarci Srbija - Hrvatska Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je naravno presrećan zbog pobede nad Hrvatskom (86:83) i plasmana u polufinale Olimpijskog turnira u Riju.

Kao i selektor Aleksandar Đorđević, veruje da se ekipa neće zaustaviti samo na tome.

- Krivo mi je što nisam završio ovako dobru utakmicu, ali srećom imam saigrače koji to mogu da završe na izvanredan način. Preuzeo sam odgovornost, ali ja igram uvek da pobedi ekipa, ako treba neka trojka, neki koš daću. Igra se na obe strane - rekao je Bogdanović posle utakmice, a prenosi Sportska centrala.

>>> Jake reči Teodosića posle rušenja Hrvata

Srbije se u borbi za finale i najmanje srebrnu medalju sastaje sa Australijom, koja je bila bolja od Litvanije.

- Australija je igrala ozbiljno u grupi, prošetali su se i kroz četvrtfinale. Teško je nekoga dobiti dva puta na turniru, nadam se da ćemo da odigramo mnogo bolje i kvalitetnije - dodao je Bogdanović, koji je proslavio 24. rođendan.

Njegov saigrač Nikola Jokić bio jedan od junaka pošto je u finišu bio uspešan sa slobodnih bacanja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- U neizvesnim utakmicama bacanja se uvek šutiraju pod nekim pritiskom, bilo je treme kod prvog, ali kad sam to pogodio sve ostalo je išlo lakše. Protiv njih uvek igramo ovakve utakmice i u Kordobi je bilo tako, ali dobro je što smo mi vodili. Mislim da je zakucavanje Raduljice podiglo ekipu, kao i nameran faul Šarića i trojka Bogdanovića sa njihove klupe - rekao je košarkaš Denvera.

Jokić smatra da duel protiv Australije u grupi nije realan odnos snaga.

- Australija nas je već dobila, ali 15 razlike nije pravi odnos snaga. Borili smo se 37/38 minuta, ali polufinale sigurno neće biti tako, "pobićemo" se za finale - zaključio je Jokić.

Srbija će u polufinalu, u petak u ponoć igrati protiv selekcije Australije, dok se u drugom polufinalu sastaju Španija - SAD.

Rio baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bu

    18. avgust 2016 | 11:04

    Bravo Bogdane! Lepo si ucutkao one koji su te pljuvali u proslim utakmicama... Mi koji se razumemo u kosarku, i koji volimo nasu zemlju, verujemo u tebe i u momke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA