≫ 

ZLATO ZA BESMRTNE SRBE! Vaterpolisti razbili Hrvate u finalu Igara!

Delfini novi olimpijski šampioni!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Evropski prvak, svetski prvak, olimpijski prvak, šampion Svetske lige - jednom rečju: S-R-B-I-J-A!

Vaterpolisti, jaki ste kao zemlja!

Delfini su novi olimpijski šampioni. Sa pijadestala su svrgnuli Hrvatsku pobedom nad komšijama u velikom finalu rezultatom 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2) i tako zaokružili jednu od najvećih dominacija jednog tima u nekom sportu.

Prvi među jednakima ovoga puta bio je neverovatni Dušan Mandić, strelac četiri gola, ali jednake pohvale, naravno, zaslužuju svi igrači koji su upisali svoja imena u istoriju srpskog vaterpola, jer su prvi pod imenom samostalne države postali olimpijski šampioni.

ZLAAAATOOOO!!!!

A, sećate se kako su Srbi počeli igre? Remi sa Grcima, pa remi sa Mađarima, pa poraz od Brazila... Strepnja, drama, neverica. Pomislili smo tada: "pa, neće oni valjda da nas razočaraju". O, kako smo se prevarili...

Od tog trenutka Savićeva mašinerija počela je da melje, i da melje, kao Guliver sklanjali smo liliputance sa puta ka toliko čekanom zlatu i kao šlag na torti uzeli smo ga preko "večitog rivala" i "stare mušterije" Hrvatske.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

ZLATO SU OSVOJILI:

Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović (golmani), Dušan Mandić, kapiten Živko Gocić, Sava Ranđelović, MIloš Ćuk, Duško PIjetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Stefan Mitrović.

Stručni štab: Dejan Savić (selektor), Uroš Stevanović (trener), Vladimir Pavlović (trener), Stefan Ćirić (trener/skaut), Bladimir Harhaji (doktor), Vladimir Radović (fizioterapeut).

O meču...

U bazenu "Olimpijskog Akvatik centra" postojao je samo jedan tim. Jedna sila. Krenuli su naši momci jako. Poveli 3:1 i udarili čvrst temelj za sve ono što je kasnije u usledilo. A usledila je timska superiornost na obe strane bazena, Mitrovićevo "spuštanje roletne" za svaki pokušaj Hrvata i simultanka 22 - godišnjeg maestra Dušana Mandića.

Četiri gola iz šest pokušaja mladog "ol-raund" igrača Srbije potopili su sve nade "barakuda" u povoljan epilog meča i skršile im borbeni moral maltene već u trećoj deonici.

Kao da je neko već ispisao ovakav epilog, pa je mislio i o tome i da se završi u velikom stilu i da ga završi onaj ko je bio najbolji. Tačku na "i" stavio je fenomenalni Mandić majstorskom šraubom sa 9 metara i njom aktivirao vulkan slavlja koji je tada mogao da počne u našem taboru i među Srbima širom sveta.

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

Važno je reći i to da je vođstvo koje smo izgradili u startu, do kraja više nismo ispuštali. Hrvati su jedini pozitivan rezultat imali na 1:1, da bi posle toga sve vreme "disali za vratom" našim herojima. I nisu mogli više, jer su "delfini" nisu dozvolili.

Odigrali su naši vaterpolisti maestralnu odbranu o čemu svedoči podatak da rival nije imao ni 30 posto realizacije sa igračem više.

Na drugoj strani, bili smo racionalni, sigurni, precizni: Filipović je sa dva vezana gola u trećoj četvrtini definitivno usmerio meč u jednom pravcu. Odbio je poslednji trazj Hrvata, povisio na 8:4 i "barakudama više nije bilo spasa.

Čekao se samo kraj da se konačno čuje iz grla naših momaka pesma koju su očajnički želeli da zapevaju i zaslužili su da je zapevaju: "Osvojili smo sveeee, osvojili smo sveeee".

TOK MEČA

1. četvrtina

1:0 - Pijetlović

1:1 - Sukno

1:2 - Mandić

1:3 - Mitrović

2:3 - Garsija

2. četvrtina

2:4 - Nikić

2:5 - Gocić

3:5 - Setko

3:6 - Mandić

3. četvrtina

4:6 - Burić

4:7 - Filipović

4:8 - Filipović

5:8 - Sukno

5:9 - Mandić

4. četvrtina

5:10 - Pijetlović

6.10 - Sukno

6:11 - Mandić

7:11 - Garsija

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rio baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hgjsks

    21. avgust 2016 | 11:39

    Ajde sad Vucicu gradi stadion reprezentaciji u gudbalu od kako si rekao 150000000 eura a za vaterpolo ponos ove zemlje treba deset puta manje da nam se ne ugasi liga glupiiiii politicari jebala vas zvezda i partizan u fudbalu spasavajte srpski ponos Vucicu daj pare za vaterpolo

  • Lana

    21. avgust 2016 | 00:35

    Pa ovo je karastrofa za balkon ! Hitno ga povećati hahaha! BRAVO JUNACI !

  • Srpska Podgorica

    21. avgust 2016 | 00:31

    Hvala NASI delfini !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA