Sale Đorđević: Možda za 10 godina budemo igrali egal sa Amerikancima

Selektor Srbije bio je ponosan na izdanje svojih košarkaša na Olimpijskim igrama sa kojih se vraćaju sa srebrom oko vrata

  • 58

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević bio je ponosan na svoju ekipu posle finala sa Amerikancima, gde nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor. On se na konferenciji za novinare posle meča i našalio na dominaciju Drim tima i Kevina Durenta, za koga Orlovi nisu imali rešenje.

>>> TRI PRSTA I URLIK ZADOVOLJSTVA: Ovako se slavi u autobusu srebrnih košarkaša (FOTO)

- Ponosan sam na ovu ekipu i na partiju koju je pružila. Pre dve godine na Svetskom prvenstvu izgubili smo 36 razlike, danas je bilo 30. Možda za 10 godina budemo igrali egal sa njima - našalio se Đorđević na konferenciji za novinare posle finalne utakmice.

Amerikanci su u meču za olimpijsko zlato prilično lako slavili sa 96:66.

- Amerikanci su najbolji, to su potvrdili i večerašnjom odličnom partijom. Nikako nismo uspeli da zaustavimo Kevina Duranta. Čuvali su ga naši najbolji igrači i opet je bilo nemoguće rešiti tu enigmu. Protivnik je bio pametniji i uspešniji - naveo je on.

Pored sjajne partije Duranta, jedna od stvari koja je napravila razliku je znatno bolji skok Amerikanaca.

- Oni su bili fanstatični u tom segmentu, uvek blizu lopte. Teško je bilo zaustaviti ih. To je u ovom trenutku bilo previše za nas. Nismo uspeli da se oporavimo posle prvog poluvremena, a nije nas služio ni šut. Kako je vreme odmicalo, tako smo padali.

Selektor Srbije dodao je i da je na ovo srebrno podjednako ponosan kao na ono koje je osvojio kao reprezentatica Jugoslavije pre 20 godina na Igrama u Atlanti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    22. avgust 2016 | 12:02

    Srbija 5miliona protiv sad 50drzava 300miliona .ovo je vrh vrhova.nek igraju protiv texasa indijane virdzinije .ko beba zvecku ima da ih otresu.

  • dzoni

    22. avgust 2016 | 00:52

    Ljudi, sramota da oni ameri ne znaju da se raduju, da slave jbt... Zalosno da smo mi uzeli prvo mesto na teren bi bilo ludilo :)))

  • Osecaj me ne vara

    22. avgust 2016 | 01:08

    Uh dobro je ziv je!!! Bas sam se zabrinuo gde nestade covek! Protiv Amera mogu da igraju samo igraci koji igraju sa njima u NBA ligi i kraj price!!! To je veceras dokazao izvanredni Nedovic koji ih se NE PLASI!!! Sledeci put imaj dva sastava ,jedni do finala, drugi u finalu iskljucivo NBA igraci sa iskustvom od najmanje 5 godina igranja tamo!!! Ni za 100 godina ih necemo pobediti ako nisu igraci iz njihove NBA!!!! Bez toga zaboravi Sale bilo kakvu igru!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA