≫ 

VUČIĆ: Svako ko je vređao Andriju, Ivanu i Štefaneka za mene je ološ!

Premijer Srbije na konverenciji za novinare pričao o ulaganjima države u vrhunski sport i naglasio da će olimpijcima biti isplaćeno oko tri miliona evra do petka

  • 57

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić na konferenciji u Vladi govorio je uglavnom o učinku srpskih sportista na Olimpijskim igrama i izneo podatke koliko je država ulagala u njihove pripreme, kao i koliko će izdvojiti za nagrade zbog donošenja medalja.

 

>>> Evo koliko će srpski olimpijci dobiti para od države? Samo vaterpolistima ide 560.000 evra

 

- Čestitam sportistima izuzetne rezultate na Olimpijskim igrama u Riju. Predstavljali su zemlju na najbolji mogući način. To su rezultati njihovog truda i rada i zato nisam išao ni na jednu njihovu utakmicu, niti ću ići na masovne dočeke, jer to nema veze sa mnom, nego sa njima. Ne želim da se kitim tuđim perjem - rekao je Vučić na početku svog izlaganja o srpskim olimpijcima.

 

Izjava Andrije Prlainovića pokrenula je debatu na društvenim mrežama, a premijer je istakao da neće dozvoliti nikome da vređa olimpijce, a ističe da poštuje Andriju Prlainovića, iako ne mora da se saglasi sa njegovim stavom.

NEĆU DOZVOLITI OLOŠU DA VREĐA NAŠE OLIMPIJCE

 

 

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

 

- Andrija, ti si bre genije, jedan od najboljih vaterpolista svih vremena. Ne moram da se saglasim sa tobom, ali kapa dole za sve. Ali, ne mogu da prihvatim ološ koji vređa naše sportiste najbrutalnijim ličnim uvredama. Oni su navijali protiv naših reprezentativaca, jer je to bila mogućnost da okrive državu.

 

- Ja sam pre Rija rekao osam medalja, to sam ponovio tri puta na konferenciji, bilo ih je osam jer znam koliko smo analizirali i koliko smo uložili. Moja obaveza je da kažem koliko smo novca uložili. Spreman sam da uđem u debatu sa svima i iz sporta i van sporta.

 

- Kad su medalje stigle, ponovo je bio Vučić kriv. Ne mislim da odgovaram raznom ološu koji vređa naše olimpijce koji imaju različite stavove, koje se njima ne dopada - rekao je Vučić, a zatim nastavio oštrijim tonom.

 

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Foto: Olimpijski komitet Srbije

 

- Obrušili su se na Davora Štefaneka i na Ivanu Španović, izvinjavam im se zbog svega što su pretrpeli samo zato što imaju različito mišljenje od njih.

 

- Ne pravim razliku između Andrije Prlainovića, Slobodana Nikića, Ivane Španović, Tijane Bogdanović... Alal vera majstori! Imate svoju glavu, imate pravo da mislite šta hoćete i da kažete šta hoćete - rekao je Vučić.

PREMIJER IZNEO PODATKE O FINANSIRANJU SPORTA OD STRANE DRŽAVE

 

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Foto: Tanjug/Tanja Valić

 

- Sve nagrade su isplaćene za vrhunski sport u rekordnom roku od sedam dana. Imamo dobro stanje javnih finansija. To smo uspeli da obezbedimo. Vaterpolo reprezentativci su prethodno čekali godinu i po dana. Sada će dobiti za 7 dana i to zbog procedura.

 

- Novac koji dobijaju od Olimpijskog komiteta takođe finansira država. Država finansira saveze, a ne klubove. O lažima da se danas ugasio KK Vojvodina. Ugasio se KK koji je služio za pranje novca jedne političke stranke. KK Vojvodina i dalje postoji i takmiči se u drugoj ligi.

 

- Samo za Olimpijske igre će do petka biti isplaćeno oko tri miliona evra. Izdvojili smo 9 miliona evra Olimpijskom komitetu Srbije samo za pripremu olimpijaca. Mislim da smo krenuli da pravimo sistem.

 

- Nemam nikakav problem da vodimo debatu na ozbiljan način, mislili su da ću pobeći od debate, ali ja imam drugačiji pristup, štitim državu i vladu gde ona nije kriva, ma koliko to nepopularno bilo - naglašava premijer.

SVAKO KO JE NAPAO ANDRIJU IZ MOJE STRANKE ZA MENE JE OLOŠ

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Novinari su pitali Vučića i na koga misli kada kaže ''ološ''.

 

- Na svakog ko je napao srpske Olimpijce. I svako ko je napao Prlainovića i rekao mu zlato u blato, za mene je ološ. Ko god da napada naše sportiste za mene je ološ, ne pravim nikakvu razliku.

 

- Ja nemam problem da sa njim razgovaram i da iznesemo konkretne brojke. Bilo ko ko je napao Andriju iz moje stranke, za mene je takođe ološ - istakao je premijer Srbije.

 

- Imamo jednu veliku falinku u sportu, a to je da niko nije za privatizaciju i privatne klubove, nego svi ''Državo, daj'' - poručio je Aleksandar Vučić.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    22. avgust 2016 | 22:03

    Dragi gospodine Vucicu, Privatizacija je daleko realnija u popularnijim sportovima kakav su fudbal ili eventualno kosarka. U vaterpolu i manje popularnim tesko. Nece privatnici da ulazu u nase klubove, isplatlivije i efikasnije je da plate nase igrace u njihovim ligama i klubovima.S toga je bitan taj program, sistem i nacin ulaganja u sport. Od klubova u vaterpolu primera radi, najvecu korist cemo imati svi mi, deca ce se skloniti sa ulica i dobiti sansu da postanu novi Sapici, Prlainovici itd. A nasi sampioni nicu u klubovima ne u reprezentaciji. Do pravih sampiona put je jako dugacak.V.K. Radnicki iz Kragujevca inace vicesampion Evrope 2014 i jedan od nasih najboljih klubova nema sredstava da ucestvuje u Evropskom takmicenju. To je tuzno. Mnogi nasi klubovi su pred stecajem a igraci ne primaju plate.Naravno da drzava ne moze da obuhvati sve na isti nacin, ali treba postaviti neke prioritete. S toga fudbal koji je daleko profitabilniji ponuditi privatnicima, a nase sportove u kojima smo godinama sampioni maksimalno podrzati kako bi i u buducnosti imali nove razloge da budemo ponosni, a nasa deca na koga da se ugledaju! Nadam se da ce ova poruka doci do pravih usiju! Hvala

  • Ss

    22. avgust 2016 | 21:19

    Resenje za tu falinku u sportu je da drzava prestane da finansira klubove i sportove koji ne daju rezultate vec naprotiv svuda nas brukaju i samo nam nanose stetu (naravno mislim na fudbal i huligane na fudbalskim utakmicama) a novac da usmere na momke i devojke koji su srce ostavili na terenu boreci se za srbiju i medalju. Svi nas predstavnici na OI su pokazali svetu ko smo i sta smo i bez obzira na rezultat oni su svi za mene ZLATNI.

  • Nešo

    22. avgust 2016 | 19:13

    Ološ i to ona prve klase !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA