"Nikad nisam imao budžet i tim kao Obradović!" Odvala godine trenera Galatasaraja

Trener Galatasaraja uoči početka sezone imao nekoliko biser izjava, valjda objašnjavajući kako bi bio jednako uspešan da ima budžet jednog Željka Obradovića

  • 17
Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Trener Galatasaraja Ergin Ataman dao je opširni intervju časopisu "Vatan", a upitan zbog rivalstva Fenerbahčea i Galatasaraja koliko sam vidi sličnost između sebe i Željka Obradovića, jedan od najcenjenijih turskih stručnjaka je izneo sledeći komentar:

 

- Obradović je najuspešniji evropski trener. Ponosan sam što me porede sa njim. Nikad sa Ivkovićem ili neki drugim, uvek sa Obradovićem - delovao je skromno Ataman u početku, a onda dao možda i izjavu godinu.

 

- Kako god, nikada nisam imao budžet ili sastav kao Obradović. Možda deluje da Željko dominira u takmičenjima, ali ja mislim da je on negde na 60%, a ja 40%. To me motiviše - rekao je Ataman, koji kao da je želeo da poruči da bi bio jednako uspešan kao Obradović da ima novac na raspolaganju, koji ima srpski stručnjak.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Turčin koji je svojevremeno bio "persona non grata" u Srbiji prokomentarisao je i nikad jaču konkurenciju trenera u turskoj košarkaškoj ligi. Sada su tu i Dejvid Blat, Perasović, kao i starosedelac Saridža.

 

- Rivalitet Galate i Fenera, komparacija Atamana i Obradovića, uvek će postojati. Nadam se samo da će sve biti u duhu fer-pleja. To je onda prava star - poručio je Ataman.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljube

    25. avgust 2016 | 19:12

    Osvojio je Evroligu sa Partizanom 92' skoro bez budzeta pa kasnije sa Huventudom i pokazao se,sta treba da citavu karijeru vodi klubove sa malim budzetom. Samo napred Obradovicu !

  • Dragan Banjaluka

    25. avgust 2016 | 19:58

    Evo neka Obradovic preuzme Partizan pa neka napravi nesto sa njim. Ili neka osvoji EL sa unicaja-om recimo. Covek uvek trenira finansijski najjace timove. U tim timovima trener je 30% faktor. Ili evo Krizevski selektor USA. Pa njima selektor moze biti i Pera Bozic pa bi opet zlato uzeli.

  • Dzej

    25. avgust 2016 | 19:16

    pa nisi imao tim i budzet kao obradovic zato sto nisi taj kalibar trenera...ni jedan takav tim ne bi tebe ni uzeo za trenera...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA