≫ 

Napulj se poklonio ''novom Iguainu'' u pobedi nad Milanom, Kedira pokorio Rim (VIDEO)

Posle dva kola - dve pobede aktuelnog šampiona Italije, a do trijumfa je došao i prošlogodišnji prvi pratilac

  • 1
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Juventus je kao dugogodišnji vladar italijanskog fudbala "noćna mora" većine klubova sa "čizme", ali za Lacio predstavlja pravi pakao.

Već 13 godina Rimljani ne znaju za pobedu nad "bjankonerima", bilo da se meč igra u Torinu ili "Večnom gradu", i čekaće još, jer se novi duel završio kao većina svih prethodnih do 2003. godine - pobedom Juventusa.

U meču 2. kola Serije A na "Olimpiku": Lacio - Juventus 0:1.

Čovek odluke bio je Sami Kedira, kad već nisu mogli Mandžukić, Dibala, kasnije i 90 miliona evra vredni i nešto manje kilograma teški Gonzalo Iguain, koji je i ovoga puta meč počeo sa klupe.

Nemački reprezentativac pogodio je mrežu domaćeg tima u 66. minutu.

Za Lacio, koji posle dva kola ima polovičan učinak (pobeda/poraz), igrala su sva trojica srpskih igrača: Basta od starta, a Đorđević (zamenio Bastu) i Milinković-Savić su ušli kao rezervisti.

Foto: Guliver/Francesco Pecoraro/Getty Images Foto: Guliver/Francesco Pecoraro/Getty Images

Nešto kasnije Napoli je došao do prve pobede u sezoni, i naneo prvi poraz Milanu. Bilo je 4:2 na San Paolu za domaću ekipu, a dva gola postigao je poljski internacionalac Milik, koji je stigao kao zamena za doskorašnjeg prvog špica Gonzala Iguaina.

Najpre se našao na pravom mestu posle jednog odbitka u 18. minutu, da bi kasnije pogodio i za 2:0 u 33. minutu, kada je bio najviši u skoku posle kornera i glavom sproveo loptu u mrežu Donarume.

Milan se nije predavao i u drugom poluvremenu je u svega četiri minuta došao do izjednačenja. Najpre je Niang protutnjao pored odbrane Napolija i savladao Rejnu u 51. minutu, da bi Suso u 55. potpuno preokrenuo sjajnim udarcem izvan kaznenog prostora.

Kaljehon je u 74. minutu ponovo doveo Napoli u vođstvo, a samo minut kasnije je Kucka dobio crveni karton. Do kraja meča Milan je dobio još jedan crveni karton, pošto je isključen i Niang. Romanjoli je u samoj nadoknadi postigao autogol, pa je Napoli na kraju slavio sa 4:2, a Sao Paolo se poklonio ''novom Iguainu'' u vidu Arkadijuša Milika.

Serija A, 2. kolo

Subota:

Lacio - Juventus 0:1

(Kedira 66)

Napoli - Milan 4:2

(Milik 18, 33, Kaljehon 74, Romanjoli ag 90+4 - Niang 51, Suso 55)

Nedelja:

Inter - Palermo

Kaljari - Roma

Krotone - Đenova

Fiorentina - Kjevo

Sampdorija - Atalanta

Sasuolo - Peskara

Torino - Bolonja

Udineze - Empoli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA