≫ 

Nikad luđi početak trke u F1: Sudarili se Ferarijevi bolidi, Saincu pukla guma, Magnusen smrskao bolid... (FOTO)

Haotične scene na startu trke za Veliku Nagradu Belgije

  • 1

Trka za Veliku nagradu Belgije na stazi Spa-Frankošamp, 12. u šampionatu Formule 1, počela je retko viđenim haotičnim scenama posle kojih su čak petorica vozača završila takmičenje.

>>> Hamilton kažnjen 55 mesta?!

Sve je počelo odmah na početku trke, u prvoj krivini, kada su se sudarile klupske kolege Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen u bolidima ferarija, koji su krenuli iz drugog reda kao trećeplasirani i četvrtoplasirani.

U nameri da izbegne kačenje sa Verštapenom, koji se probijao iznutra, Fetel je uzmakao ulevo i prepreprečio put Fincu. Epilog: sudar dva crvena bolida, koji su zbog oštećenja morali u boks, a trku su nastavili daleko van zone bodovanja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U borbi za poziciju u gustom rasporedu vozila, ceh je platio i drugoplasirani sa starta Maks Verštapen, pa je i on nazadovao, jer je zbog oštećenja vozila morao u boks.

>>> Pre 25 godina svet Formule 1 promenjen je zauvek

I tu nije bio kraj uzbuđenjima u Belgiji.

Već u drugom krugu pilot Toro-Rosoa Karlos Sainc ostao je bez gume, koja mu je pukla i pritom oštetila zadnji deo formule što ga je eliminisalo iz trke.

Ipak, najgore od svih prošao je Danac Kevin Magnusen u incidentu koji se dogodio u šestom krugu, nakon čega je trka privremeno prekinuta.

Foto: Guliver/Charles Coates/Getty Images Foto: Guliver/Charles Coates/Getty Images
Foto: Guliver/Charles Coates/Getty Images Foto: Guliver/Charles Coates/Getty Images

Naime, vozač Renoa izgubio je kontrolu u jednoj krivini i zakucao se u zaštitnu ogradu, srećom ne čeono što je moglo da bude kobno po njega, već postrance, tako da je Danac bez težih posledica po zdravlje izašao iz kokpita, već "samo" hramajući (povredio članak).

Bolid mu je potpuno uništen i trka je stala dok radnici oko staze nisu očistili komade bolida razbacanih posle udara.

Konačan bilans haotičnog početka su pet odustajanja: Magnusen, Erikson, Sainc, Baton i Verlin.

U čitavom haosu najviše je profitirao vodeći u generalnom plasmanu Luis Hamilton, koji je zbog kazne krenuo sa začelja, a nakon serije incidenata na stazi, probio se na petu poziciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA