Đilas govorio o sistemu za uspeh: Zbog ovoga smo košarkaška velesila

Problemi u srpskom sportu počinju na nivou lokalnih samouprava, tvrdi predsednik KSS

  • 10

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Ðilas izjavio je za N1 da smatra Srbiju košarkaškom velesilom i da se savez radom i rezultatima izborio da dobija najviše novca od države.

- Mi smo košarkaška velesila - dame su prve u Evropi i treće na OI, momci drugi na svetu i OI. Ključ uspeha je kvalitet, atmosfera u ekipi, spremnost da pomognete kolegi, da gledate pozitivno, da verujete... - objašnjava predsednik KSS.

Podršku dok je na čelu KSS Ðilas objašnjava nizom pozitivnih stvari koje su učinjene.

- Atmosfera koja je napravljena, da savez koji je imao dug dva miliona evra danas funkcioniše normalno, da nema uticaja ni klubova ni klubaštva... Radimo zajedno i zato su me podržali da ostanem - kaže on.

Ðilas ističe da sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije imao nikakvih problema kao predsednik KSS.

- Čak sam imao i podršku države koja je jasna. Izborili smo se radom i rezultatima da dobijamo najviše para od države kad su savezi u pitanju -  rekao je on.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

On kaže da problemi u srpskom sportu počinju na nivou lokalnih samouprava gde se, neki kažu, čak 80 odsto izdvaja za fudbal, a onda nema za druge. Kako tvrdi, na nacionalnom nivou tih problema nema.

- Nas je država podržala da dobijemo kvalifikacioni turnir za OI, a naš glas u FIBA se čuje i poštuje jer smo se za ovih pet godina za to izborili i rezultatima i ponašanjem. Košarka je u mnogo boljoj poziciji nego pre sedam, osam godina - kaže Ðilas.

On, takođe, smatra da privatizacija klubova u sportu mora u jednom trenutku da se dogodi. Ðilas kaže da savezi ne smeju da budu privatni, ali da klubovi to moraju da postanu.

- Posebno u fudbalu i donekle u košarci. Neophodno je, inače ćemo svake godine da kukamo kako je Zvezdi i Partizanu samo malo falilo do Lige šamiona, a u stvari im fali toliko da ne možemo ni da zamislimo - rekao je on.

Kad je reč o sprezi politike i sporta, Ðilas kaže da se od politike ne može pobeći.

- Mi od politike nećemo pobeći jer je ona na ovim prostorima sve. Ma kako to zvučalo, mi smo mlada demokratija, koja postoji 15, 20 godina. Drugi imaju demokratiju po 100 godina i napravljen sistem - rekao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    30. avgust 2016 | 23:01

    ON govori o sistemu, a ne KICA, DV, DIVAC, Moka, DUDA, ZOC,Danilovic, Djordjevic, Miloje..... .!. XXAAXXAA .!. VIDELI SMO NJEGOV SISTEM S' DS !!!

  • Nikola

    31. avgust 2016 | 00:40

    Ne podnosim DS i nije bio dobar gradonacelnik ali je u KSS dobro radio i videcete sta ce biti sa savezom sad kada je otisao. Savez nmz da vodi sportista, vec uspesan privrednik, ne lopov nego privrednik!

  • SASA

    30. avgust 2016 | 22:47

    Psttttt i odlazi!!!!Gde Hemofarm,radnicki,vojvodina.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA