Nadalovo upozorenje Đokoviću: Za mene to nije bilo pozitivno iskustvo

Španski teniser govorio vrlo kritično

  • 3

Novak Đoković je krajem avgusta imenovan za predsednika Saveta igrača ATP tura, dok će funkciju potpredsednika obavljati Južnoafriknac Kevin Anderson.

 

Srpski teniser je na toj funkciji nasledio Švajcarca Stena Vavrinku, a u ovom sastavu odboru Saveta nalaze se i: Endi Mari, Žil Simon, Jen-hsun, Radžev Ram, Brazilci Bruno Soareš i Marselo Melo i Sergej Stahovski.

 

Bivši potpredsednik Rafael Nadal upozorio je Novaka iz sopstvenog iskustva da ga čeka nimalo lak posao.

 

- Nemam ni najmanju ideju šta bi mogao da donese novo. Bio sam na njegovom mestu, i lagao bih ako bih rekao da je to za mene bilo pozitivno iskustvo, jer to nije bilo. Neke stvari su urađene, ali bi isto tako bilo i da nismo bili u savetu. Stvari koje su stvarno morale da se promene u pozitivnom smeru se nikad nisu ostvarile - rekao je Nadal.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Tu priču je podržao i Argentinac Huan Monako.

 

- Nadal je rekao tačno ono što misle južnoamerički i španski teniseri. Pokušao je da promeni mnogo toga, sugerisao izmene u korist Južnoamerikanaca i Španaca, da bude više turnira na šljaci, dvogodišnji sistem rangiranja i duže pauze. Razgovarao sam dosta puta sa njim, i kada vidite koliko se trudite i radite a niko ne zanima, umorite se - ukazao je Monako.

 

Pablo Kuevas je odavno postao nezainteresovan kad je u pitanju Savet.

 

- Ne znam ni ko je novi predsednik, ni o čemu se tamo priča. Ne prisustvujem sastancima ako nisu obavezni. Ako neko kao Rafa nije uspeo nešto da promeni, kako ja to mogu da učinim? Odustao sam i pre nego što sam počeo. I dalje se organizuje manje turnira na šljaci, Akapulko prelazi na tvrdu podlogu, uskoro će valjda i onaj u Rio de Žaneiru... ništa se neće promeniti - rekao je Kuevas.

 

Nadal je ipak istakao da pruža podršku Đokoviću.

 

- U svakom slučaju, srećan sam zbog Đokovića, on to zaslužuje. Nadam se da će uraditi više od mene. Ja sam dao ostavku nakon kratkog vremena, jer nisam mogao da radim onako kako sam želeo, a meni je to onda beskorisno. Ja sam bio beskoristan - poručio je Rafael Nadal.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    2. septembar 2016 | 19:34

    Mislim da mu ne treba taj stres donese taj savet trebao bi da se skoncentrise samo na tenis i van terena na porodicu

  • brana

    3. septembar 2016 | 03:00

    Ovaj Nadal polako ali sigurno postaje Srbin!Pocinjem da ga gotivim i zelim da bude drugi na listi najboljih tenisera do kraja Novakove i njegove karijere,zasluzio je!

  • Bole

    3. septembar 2016 | 14:13

    Novače, učini da se prebace još bar 2-3 turnira sa šljake na beton i to je to...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA