Partizan će izlazak iz Lige šampiona koštati dva miliona evra

FIBA preduzela preventivne mere da zaštiti takmičenje

  • 17

Suočena sa odustajanjem pojedinih klubova od novoustanovljenog takmičenja pod okriljem FIBA, Lige šampiona, Evropska košarkaška federacija je pronašla način da zadrži nezadovoljne u konkurenciji.

Svaki klub koji bude želeo da izađe iz takmičenja moraće da plati FIBA dva miliona evra, glasi nova mera koja stiže iz sedišta krovne Federacije.

U grupi klubova koji su želeli da izađu iz takmičenja je i Partizan, kome Liga šampiona donosi samo dodatne troškove, a sada će crno-beli ipak morati da se pomire sa ostankom, jer će im veći trošak biti ako napuste takmičenje.

Takav stav imali su i atinski AEK i poljska Zeljona Gura, koji će posle najnovije odluke FIBA morati da preispitaju svoje stavove o napuštanju Lige šampiona.

FIBA je ovim potezom praktično onemogućila klubove da se predomisle i vrate se pod okrilje Evrolige i takmiče se u Evrokupu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...i td

    2. septembar 2016 | 22:51

    Citat Pekovic,Todoric:"Samo Liga Evrope,nista drugo,nema sanse...i td"Djilas preti i kobajagi ih izbacuje iz lige i brani transfere.Posle toga obecava 50.000€ od saveza i 100.000€ od FIBA u sezoni."Tupani"lezu na rudu i javljaju Bartolomeu(iako ih on forsira)kako eto Liga Evrope njima ne odgovara.Sta sad Pekovicu,Todoricu,Djilase, grobarcici?Kleli ste se i arlaukali na Covica,kako je on kriv.Da li ste svesni da ste sami sebi iskopali raku,kukala vam majka?Sada vam spasa nema. Zelim vam sve najbolje...i td

  • @Жика Живац@

    2. septembar 2016 | 20:55

    Mučenici,ne znaju ni šta ni s kim igraju!

  • Звезда

    2. septembar 2016 | 20:43

    Где смеју да изађу? Још имају неки дуг, чини ми се према једном тренеру и то поприличан. И још ове 2 мил€ таман одмах банкрот и катанац.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA