Simeone napušta Atletiko, a zna se i koji sledeći klub preuzima!

Argentinski trener planira da ode iz madridskog kluba i pre isteka ugovora, koji je potpisao prošle godine

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Atletiko Madrid bi mogao da ostane bez trenera i pre nego što se očekivalo, pošto Dijego Simeone ima nameru da napusti klupu "jorgandžija" i pre isteka ugovora.

Trener je potpisao petogodišnji ugovor u martu prošle godine, ali španski list "El Konfidensijal" javlja da on planira da već 2018. godine napusti klub.

Odnosi Simeonea i uprave su zategnuti još od kako je Argentinac prvi put posle teškog poraza u finalu Lige šampiona od Real Madrida najavio da nije siguran da li će ostati na klupi "jorgandžija".

Uprava je, navodno, upoznata sa Simeonovom namerom da za par godina napusti klub.

Navedeni list navodi takođe da Simeone zna i gde će posle Atletika. U pitanju je Inter, za koji je Argentinac i nastupao dve godine od, 1997. godine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ova informacija se "pročula" samo nekoliko dana posle objave da bi najveća zvezda "jorgandžija" Antoan Grizman trebalo da pojača Mančester junajted naredne sezone. Ono što je igrač sam poručio jeste da on odlazi sa "Visente Kalderona" onog momenta kada "zbogom" bude rekao i Simeone.

- Jedino bih imao sumnju ako bi Simeone otišao u Pari Sen Žermen ili slično. Zvao sam ga nekoliko dana pre nego što je trebalo da produžim ugovor i potvrdio mi da ostaje u Atletiku. Mogu još mnogo da naučim od njega. PSŽ nije moj cilj u ovom momentu. Srećan sam u Španiji - rekao je Grizman.

Simeone je trener Atletika od 2011. godine, i uspeo je da prekine dominaciju Reala i Barselone u Primeri. Osvojio je špansko prvenstvo 2014. godine, Kup Kralja godinu dana ranije, a 2012. Ligu Evrope i UEFA Superkup.

Dva puta je igrao finale Lige šampiona, i oba puta je poražen od Reala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA