≫ 

Najbolji hrvatski košarkaš: Ove dve stvari su nam potrebne da pobedimo Srbiju!

Bojan Bogdanović posle skoro mesec dana sumirao utiske iz Rija i posebno se osvrnuo na poraz od Orlova

  • 16

Bojana Bogdanovića i dalje nije prošao neugodan osećaj posle poraza od Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju, gde je bio najbolji igrač svoje reprezentacije.

NBA as je u razgovoru za Jutarnji list istakao da je ljutnja i tuga popustila kako vreme odmiče, ali i dalje ga drži utisak da su Hrvati bili blizu istorijskog uspeha.

>>> Smoreni Bojan Bogdanović daje izjavu, dok Kalinić prolazi i slavi ispred kamere HRT-a (VIDEO)

- Popustilo je malo, ali ostaje utisak da smo bili bliže nego ikada velikom uspehu, medalji. Barem otkako sam ja u reprezentaciji. Stvorila se pozitivna atmosfera, prvenstveno između igrača i stručnog štaba, a onda i navijača, čiju smo podršku osećali. Sada se sleglo razočaranje, manje je nego ranije jer dobijam dosta pozitivnih komentara - rekao je Bogdanović i nadovezao se da je bio iznenađen kako su košarkaši Hrvatske dočekani, uprkos porazu.

Foto: Tanjug/AP Bojan Bogdanović tuguje posle poraza od Srbije; Foto: Tanjug/AP

- Taj poraz od Srbije nas je pogodio, ali prvi puta se dogodilo da nas i nakon poraza u četvrtfinalu i u tako važnoj utakmici, ljudi dočekuju radosni s obzirom na ono što smo pružili. Tome se nisam nadao.

Usledilo je i pitanje ''Šta je potrebno da bi se pobedila Srbija''.

- Treba nam čista glava, svako od nas to treba rešiti sam sa sobom. Treba u takve utakmice ući mirno, bez nervoze, da ne razmišljamo o tome kako smo izgubili neka ranija četvrtfinala. Uz sve to treba nam i doza sreće. Kvalitet imamo, to smo pokazali i na Igrama. Mirnoća i doza sreće, to nam treba - zaključio je Bogdanović.

Podsetimo, Srbija je u četvrtfinalu u Riju slavila nad Hrvatskom rezultatom 86:83, a ključna je bila upravo mirnoća u završnici i sigurnost sa linije za slobodna bacanja u penal završnici, gde Orlovima nije zadrhtala ruka kada je bilo najvažnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdaš123

    9. septembar 2016 | 00:20

    Biće bolje Bojane Srbinee

  • ☆☆☆

    8. septembar 2016 | 23:02

    Nikako mi nisu jasni.Kako blizu medalje kad ste na Srbiju naleteli? U prevodu imali ste lak raspored? Pa na najjače ste naleteli.Kao u fudbalu na Argentinu ili Brazil.Srbija je jedna od najjačih reprezentacija,ako ne i 2. u svetu odma posle Amerikanaca.Od raspada Jugoslavije samo smo mi u vrhu košarke,osvajali svetska prvenstva,evropska..evo sad i na svetskom i na olimpijadi odma posle drim tima..Slučajno? Pa kako onda žalite...Mi smo za vas nepremostivi zid.Prejaki.Srbija je košarkaška velesila,to je dokazala i u muškoj i u ženskoj i u 3x3 konkurenciji.A vi ste daleko ispod,a umislili da ste svetski vrh

  • Vlada

    9. septembar 2016 | 00:26

    Mozda i pobede ali za nekih sto godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA