PROTIV MODERNOG FUDBALA: Navijači Dortmunda bojkotuju sledeći meč, iz jako dobrih razloga!

Pristalice "milionera" najavljuju borbu protiv novog bundesligaša

  • 16

Borusija Dortmund je poznat kao klub koji ima izuzetno verne navijače, koji razgrabe sezonske ulaznice za novu sezonu mesecima, čak i godinu dana ranije.

Podrška koja je bezbroj puta fascinirala svet ovog vikenda će ipak izostati na gostovanju "milionera" u Lajpcigu.

Navijači Dortmunda odlučili su da bojkotiju tu utakmicu trećeg kola Bundes lige, jer je to vid borbe protiv novog člana najjače nemačke lige, Red Bul Lajpciga, jer taj klub predstavlja sve ono protiv čega se navijači "milionera" bore.

Lajpcig je u vlasništvu Red Bula, odnosno vlasnika ove kompanije Ditrih Matešica,, a upravo je njegov klub zaobišao mnoga pravila da bi imao pravo nastupa u Bundesligi - prvenstveno, ono pravilo da se klub ne može zvati po sponzoru, i da se mora omogućiti članovima da učestvuju u radu kluba.

Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

Iz tog razloga, navijači Dortmunda ne žele da idu na stadion u Lajpcigu, a utakmicu će pratiti posredstvom radio prenosa, kako bi dodatno naglasili protivljenje modernim fudbalskim trendovima.

Ujedno, u Lajpcigu neće biti moguće da se kupi šal sa različitim polovinama (jedne u bojama domaćina, druge gosta), jer je Borusija zabranila domaćinu da koristi grb "milionera".

Šta kažete na ovaj bunt?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • =MAJKA,RUSIJA=

    10. septembar 2016 | 00:10

    FUDBAL U CELOM SVETU TREBA UKINUTI JEL IZ PET LIGA IDE CETVORO DIREKTNO U LIGU SAMPIONA A PRVACI SIROMASNIH ZEMALJA KROZ DEVET KRUGIVA PAKLA...INDUSTRIJALIZIVALI SU FUDBAL..GADI MI SE MANCESTER BARSA REAL BAJERN..VISE VOLIM NASU LIGU I 1500 GLEDALACA A IZA TRIBINA SE VIDE TRI KRAVE KAKO PASU TRAVU. TOLIKO.

  • realno

    9. septembar 2016 | 20:38

    Svaka cast.Uvek za Dortmund ljudi treba da navijaju, to je pravi klub a ne da se navija za Profitere!

  • Dejan BL

    9. septembar 2016 | 21:20

    Svaka čast!!! Jedan od rijetkih klubova koji još nije prodao dušu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA