AKCIJA U HRVATSKOJ: "Navijajmo za hrabre srpske vaterpolo klince"

Javnost u Hrvatskoj zgrožena zbog skandala u Zagrebu

  • 10

Vrlo neprijatnu situaciju u Zagrebu doživeli su kadeti vaterpolo kluba Partizan, koji učestvuju na turniru sa dugom tradicijom "Mali medo".

Dečaci od 15-ak godina napadnuti su od strane grupe nepoznatih lica, a iako je prvobitno preneto da su deca iz Beograda zadobila povrede šipkama, trener Partizana demantovao te navode, rekavši da je jedan vaterpolista zadobio teške povrede, nekoliko njih lakše, a da su ostali u šoku.

>>> VK Partizan: Ostajemo u Zagrebu uprkos napadu

Da su u samoj Hrvatskoj zgroženi ovakvom situacijom pokazuje i inicijativa jednog od najčitanijih portala "Index.hr", koji je naslovom pozvao javnost da navija za srpske kadete.

"Pokažimo da preziremo nasilje i primitivizam, pokažimo da smo iznad kukavičluka i huliganizma. Hajdemo, ko god može, dođimo na Šalatu i navijajmo za hrabre vaterpoliste," ističe se u tekstu Indexa, u kom se između ostalog dodaje:

"Idioti koji su napali decu koja su s radošću došla u Zagreb da bi igrali vaterpolo protiv svojih vršnjaka iz Hrvatske zaslužuju najoštriju moguću kaznu, jer koliko možeš biti bedan da na takav način udariš na klince samo zato što su igrači kluba koji dolazi iz druge države?

Printskrin: index.hr Printskrin: index.hr

Predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić je potvrdio da mladi Beograđani normalno nastavljaju turnir.

- Najpre, izrazio bih žaljenje zbog napada koji se dogodio. Ne znam što bih rekao, osim da u ime Hrvatskog vaterpolo saveza osuđujemo to što se dogodilo i smatramo da takvom ponašanju nije mesto u sportu. Dogodilo se što se dogodilo, užasno mi je žao zbog toga, ali turnir će se nastaviti, a igrači Partizana odigraće ga do kraja -  rekao je Bukić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    10. septembar 2016 | 20:52

    Razmišljam kolika gnjida moraš da budeš da lomiš decu od 15 godina koji su ti u gostima a onda se setim,dovoljno je da budeš hrvat.

  • Slavonija

    10. septembar 2016 | 18:09

    Izgleda da je to ta saka jada koja je popularna u poslednje vreme

  • Lejla

    10. septembar 2016 | 18:22

    Jos postoje pristojni i casni ljudi medju svim narodima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA