≫ 

Đoković i Vilander oči u oči: Postavio mu je nezgodno pitanje, ali je Novak sjajno odgovorio (VIDEO)

Šveđanin je jedva dočekao ovaj trenutak

  • 34

Srpski teniser Novak Đoković bio je gost specijalizovane emisije "Gem, Set & Mats" koja prati dešavanja na Ju-Es Openu.

Poznato je već da navijače kroz svet tenisa vode bivša igračica, sada prezenterka, Barbara Šet i teniska legenda Mats Vilander, čovek koji je nama jako interesantan zbog konstantnog nipodaštavanja uspeha našeg tenisera.

>>> Vilander ponovo o Novaku: Kao da ga neko plaća da priča protiv Srbina

Vilander je prethodnih dana (po ko zna koji put) bio loš prognozer tipujući na poraze Srbina u duelima sa Congom i Monfisom, a sada je imao priliku da "oči u oči" sa Novakom napravi najavu finala u kome će se najbolji igrač sveta sastati sa Stenom Vavrinkom (nedelja, 22).

Šveđaninu nije dugo trebalo da Novaku uputi pitanje koje ga očigledno muči: Da li će Novak biti najbolji igrač svih vremena i nadmašiti Federeroviih 17 Grend Slem titula?

- Lagao bih ako bih rekao da nemam to negde u svojoj glavi - počeo je Novak.

- Svakako da sam toga svestan kako osvajam sve više Grend slemova i turnira, da se bližim tim istorijskim rekordima i uspesima, ali imajte na umu da Rodžer još igra i da Rafa još igra. U svakom slučaju, takva je privilegija biti deo sporta koji ja volim i uopšte da me pominju uz elitne tenisere u istorijskim knjigama. Ipak, na kraju dana najveća fokusiranost je u trenutku. Pokušavam da ostanem zdrav. Zato što znam ako dam sve od sebe i da imam priliku da pobedim bilo koga na bilo kojoj podlozi, ja želim da budem u mogućnosti da se povežem sa sobom na taj način, da ne dozvolim spekulacijama i različitim mogućnostima da me spreče u tome. To je način na koji sam se ponašao u mojoj karijeri do sada i to je jedini način na koji razmišljam.

Vilander je konstatovao Đokovićevo ubedljivo vođstvo protiv Vavrinke u međusobnim duelima, ali je i primetio da se naš teniser muči u duelima sa Švajcarcem na poslednjih nekoliko mečeva.

- Mislim da je to činjenica što smo igrali u poslednjim fazama turnira Grend slema. To mu odgovora,a, jer je on teniser koji je sve bolji i bolji kako turnir prolazi. Bio je blizu da izgubi u početnim fazama na US openu, suočavao se sa meč loptama, ali kako je turnir prolazio možete da vidite kako oseća više samopouzdanja, lagodnije igra, čistije i bolje udara loptu - rekao je Srbin.

Jedno od pitanja (postavila ga je Barbara Šet) za Novaka je glasilo i "gde je u ovom trenutku njegova igra?"

- I dalje osećam da imam prostora da igram bolje, ne mislim da igram svoj najbolji tenis, ali nalazim načine da pobedim.

Đoković u meč sa Vavrinkom ulazi "svežiji" jer su mu čak trojica igrača predali duele, pa je imao bonud predah na putu do finala.

- Imao sam mnogo dana odmora, i mislim da ako uzmem u obzir moje fizičko stanje pre ovog turnira, bilo je sjajno što sam imao par besplatnih prolaza. To je dobro, jer telpo može da mi se odmori, oporavi i pripremi dobro kako bih mogao da se naviknem da podignem nivo igre u poslednjih nekoliko rundi. Protiv Monfisa sve je bilo savršeno do 2.0 u setovima i 2:0 u gemovima, a onda se taj nalet pozitivne energije prebacio na drugu stranu. Bilo je mnogo vlažno, ali srećan sam što me je on naterao da uđem u probleme i prevaziđem sve te izazove. Jedva čekam dan finala, najvažniji dan na turniru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gardista

    11. septembar 2016 | 11:06

    Ziv nam bio CARE!

  • Tadija

    11. septembar 2016 | 10:58

    Ovaj Vilander izgleda Djokovica drzi za budalu?!

  • NB

    11. septembar 2016 | 12:12

    Ovom čoveku sada je favorit sigurno Vavrinka. Nole pobedi i sada pa nek dušmani crknu od muke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA