Ko je sve protiv Novaka Đokovića?

Osim protivnika na terenu, srpski as je tokom karijere morao da se bori i protiv publike, kao i nekih bivših igrača koji nisu naklonjeni njegovoj igri

  • 24

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije uspeo da dođe do svoje 13. Gren slem titule. Poražen je od Stena Vavrinke posle četiri sata igre sa 3:1, ali to nije ono najgore.

Stiče se utisak da Đokovića i dalje ne voli američka publika. I na ovom meču je bila na strani protivnika, iako je Nole najbolji na svetu. Doduše, publika nije bila toliko na strani Vavrinke kao na strani Federera prošle godine.

>>> Vilander se obratio Srbiji: Znam da ćete me mrzeti zbog ovoga što ću da vam kažem (VIDEO)

Ne računajući Kinu i Japan gde Đoković ima najveću podršku od svih tenisera, u svim ostalim zemljama sveta njegovi rivali imaju znato više navijača. Nebitno je da li igra protiv Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Stena Vavrinke ili Endi Marija ili nekog lošije rangiranog igrača - publika jeuvek na strani drugog.

Njegov trener Boris Beker je jednom lepo rekao:

Kada bi sve to opterećivalo Novaka možda i ne bi bio ovoliko uspešan koliko jeste. Možda baš zbog toga cveta – možda voli da bude sâm protiv celog sveta. To izvlači ono najbolje iz njega - rekao je Beker.

>>> AMERIKANCI OTKRILI ZAŠTO NE VOLE ĐOKOVIĆA: Kroz isto ovo je prošao i Federer (VIDEO)

Pogledajte dodelu pehara na prošlom US openu:

>>> BRITANCI NEMAJU OBRAZA: Posle Novaka, napali su i Srđana Đokovića!

Postavlja se pitanje zbog čega je to tako, jer osim publike dosta netrpeljivosti prema Novaku ide i od strane Matsa Vilandera komentatora Jurosporta, Zatim Endi Rodik, američki teniser koji se rugao Đokovićevim povredama.

Takođe, komentatori američke televizije često greše njegovo ime i prezime, kao i voditelji na turnirima koji su ga jednom prozvali Hrvatom, a to ne može da bude slučajno.

Pogledajte na sledećoj strani kako se Novak borio sa publikom na turnirima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MVP

    12. septembar 2016 | 21:20

    Zato sto je SRBIN i najbolji je.Zapad ne prasta uspeh,pogotovu ne Srbima.Ali neka ih ubije njihova zloba.

  • Јасмина

    12. septembar 2016 | 15:31

    Ноле није сам.Србија јеуз њега

  • Dejan B.

    12. septembar 2016 | 13:53

    mogu da mu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA