≫ 

ODLOŽENA SKUPŠTINA PARTIZANA! Vučelić poručio: ''Ne znam kojim interesima se neki vode'' (VIDEO)

Partizan ni na novoj Skupštini nije izabrao novog predsednika

  • 81

Skupština fudbalskog kluba Partizan trebalo je da se održi sa početkom od 17 časova, to nije urađeno jer nije bilo kvoruma, pošto je falio jedan delegat, a dvojica su bila bolesna i nisu mogla da dođu.

Ključni delegat je bio Jovan Mileusnić, koji je u bolnici i teško je bolestan, te nije bio u mogućnosti da prisustvuje Skupštini.

Nije se pojavio ni bivši predsednik kluba Zoran Popović, koji je aktuelnom privremenom rukovodstvu, prema njihovim rečima, obećao da će biti na sednici i da će podneti izveštaj o svom radu.

Nakon kraćeg odlaganja, za sat i po vremena u pokušaju da dođe još neki delegat, to se na kraju nije dogodilo, pa je Milorad Vučelić zvanično saopštio da je skupština odložena zbog nedostatka kvoruma i nije saopštio kada će biti sazvana naredna.

- Iako je Skupština bila zakazana još pre dva meseca, i što smo imali uverenje svih, sada nemamo kvorum. Šta njih vodi, koji računi, koje koristi, ja u to ne ulazim. Očekivali smo da se pojavi i Zoran Popović, bivši predsednik, da podnese izveštaj o radu, ali ni on se nije pojavio.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

- Partizan mora da nastavi da funkcioniše ovako kako funkcioniše. Ostaje nam da se dogovaramo sa FSS sa kojima smo se dogovarali oko ustupaka. Dva kandidata su svim srcem bili uz Partizan, ali nisu bili u mogućnosti da dođu zbog bolesti - poručio je Vučelić.

Skupština će biti zakazana u zakonskom roku u narednom periodu. Ovde je bilo 32 delegata, falio nam je jedan za kvorum. Delegati će biti obavešteni o svemu. Hvala vam na svemu - zaključio je jedini kandidat za predsednika koji se pojavio na Skupštini.

Na kraju je za kameru Partizan TV-a saopštio da skupština bude održana do kraja prvenstva.

DEŠAVANJA PRE SKUPŠTINE

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prethodno je potpredsednik kluba i predsednik SD Partizan Milorad Vučelić u šaljivoj izjavi za medije istakao da očekuje da bude predsednik, ako ga izaberu.

Na pitanje šta očekuje rekao je:

- Očekujem da se održi Skupština. Pobediću ako me izaberu - dodao je Vučelić u prolazu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

18.48 - ZVANIČNO: NEMA KVORUMA I SKUPŠTINA SE ODLAŽE DO DALJEG!

18.30 - ZA 10 MINUTA KONAČNA ODLUKA!

- Čekaju se još dva delegata, jer delegati Mileusnić i Radović zbog zdravstvenih problema ne mogu da dođu. Čeka se da se nađe rešenje sada ili će se za sedam od 10 dana odložiti Skupština. Za deset minuta bi trebalo da se zna da li će to biti moguće - rekao je novinar Partizan TV-a, Željko Pantić u uključenju Uživo.

17.45 - SKUPŠTINA JE ODLOŽENA ZA 18:30!

Saošteno je da se čekaju još neki delegati, pa je odlučeno da se Skupština odloži za 45 minuta. Pratite nas, izveštavaćemo vas o svemu.

17.25 - Skupština još uvek ne počinje, a kako prenosi izveštač Telegrafa sa lica mesta, razlog je to što fali jedan delegat da bi kvorum bio ispunjen.

17.12 - Skupština bi trebalo da počne za desetak minuta, ali opozicije neće biti.

BJEKOVIĆEVO SAOPŠTENJE

Foto: Marko Todorović Prazne stolice rezervisane za članove opozicije; Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Prazne stolice rezervisane za članove opozicije; Foto: Marko Todorović

Glavni vođa opozicije Nenad Bjeković je danas tokom dana najavio da neće doći na Skupštinu. Obratio se pismom javnosti:

Poštovani,

U dobroj veri i nameri, sa željom da podržimo naš voljeni klub FK „Partizan“, postali smo deo crno-bele familije time što smo prihvatili jedan vrlo odgovoran zadatak – izabrani smo na zborovima za članove Skupštine FK „Partizan“.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prihvatili smo odgovornost da, po već utvrđenim i pisanim pravilima, budemo članovi najvišeg organa Kluba, Skupštine FK „Partizan“.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Veoma dobro smo se upoznali sa pravima i obavezama koja su propisana članom 18. našeg Statuta a posebno onim što je propisano u stavu 2. tač. 5. i  6, i upravo na ovom mestu počinje naše neslaganje.Nazivate nas opozicijom samo zato što ne pristajemo na kršenje najviših akata Kluba, po kojima svi moramo da se ponašamo.

Mi nismo opozicija, već neko ko se zalaže za zakonit rad Kluba, kao što to FK „Partizan“ i zaslužuje. Protiv smo svih radnji koje uništavaju i unižavaju ugled našeg Kluba. Nezakonite radnje ostavljaju najdalekosežnije i najteže posledice.

Gospodo,Vi koji sebe nazivate pozicijom morate da znate da će se borba za zakonit rad našeg Kluba nastaviti. Nažalost niste prihvatili naše apele, ukazivanja, molbe da se vratimo u okvire Statuta Kluba i koliko-toliko popravimo ogromnu štetu koju ste načinili.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bezočno bez imalo stida i srama nastavljate agoniju našeg voljenog Kluba, a sve zarad, sada smo uvereni, ličnih i sebičnih interesa pojedinaca koji i danas pokušavaju sa ovakvim scenariom (zakazanom sednicom) da ostvare svoje ciljeve. Želimo da vas podsetimo na sve vaše zakulisne, nezakonite i prljave radnje, koje ste učinili od dana kada su  predsednik i članovi Upravnog odbora Kluba podneli ostavke.

Formirali ste radnu grupu sa zadatkom da, u roku od 30 dana organizuje Skupštinu kluba. Očigledno je da vam se svidelo da preuzmete sve ingerencije kluba koje pripadaju drugim organima, odnosno predsedniku, Skupštini, Upravnom odboru, Disciplinskoj komisiji, kao i drugim organima Kluba čime ste Klub uveli u bezakonje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ne organizujete Skupštinu, isključujete članove Kluba (Mijailovića i Vukadinovića) preko nestatutarno formiranog organa (Disciplinsku komisiju može da formira samo Upravni odbor), nepoštujući pravo „okrivljenih“ da se izjasne o „krivici“. Neovlašćeno lice zakazuje zborove na kojima  se menjaju ugledni članovi Skupštine, a na koje se pozivaju samo odabrani.  Pokušavate da održite Skupštinu FK „Partizan“ 12.04.2016.godine, a očigledno da vam za tu Skupštinu nisu bile dovoljne promene koje ste do tada izvršili, pa istu odlažete.

Ponovo zakazujete sednicu za 24.05.2016.godine, na koju uvodite već viđen model. Pokušavate da obezbedite većinu uz pomoć „ovlašćenja“ koja apsolutno ne mogu biti korišćena (ozbiljno kršenje statuta FK „Partizan“ i Fudbalskog Saveza Srbije). Pravite farsu od sednice zbog koje se svi stidimo. Na predlog Milorada Vučelića sednica se prekida, sa obavezom da je nastavimo za 30 dana.  Naravno, razlog za prekid je taj što ni za ovu sednicu niste obezbedili potrebnu većinu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pokušavamo da uz pomoć Fudbalskog Saveza Srbije prevaziđemo problem. Ni to vam ne odgovara. Vašom samovoljom na vama samo znan, ali nažalost i svojstven način, uvodite privremene mere u FK „Partizan“ i  nastavljate bezakonje.  Preuzimate ingerencije predsednika i Skupštine Kluba iako je članom 5. Statuta FK „Partizan“ jasno rečeno da se, privremenim merama ne mogu suspendovati ovlašćenja Skupštine Kluba, već se te mere odnose samo na Upravni odbor (koji ne postoji) i zastupnika Kluba.

Kakav cilj želite da ostvarite najbolje se prepoznaje iz vaših radnji kojima nastavljate da menjate izvorni sastav Skupštine i zborova, organizujete iste na kojima do ovog trenutka menjate još osam članova Skupštine kluba.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Da cirkus bude još veći, zborove nestatutarno  zakazuje predsednik Privremene uprave FK „ Partizan “ Milorad Vučelić, koji preuzima nadležnosti predsednika Kluba, bez obzira na to što je  predsednik podneo ostavku, a Skupština je jedina ovlašćena da je prihvati i istog razreši. Apsurdno je i to što i  sam saziv današnje sednice predlaže tačku dnevnog reda broj 4. Usvajanje ostavke predsednika  članova Upravnog odbora FK „ Partizan “.

Na ovaj način nestatutarnim odlukama, do sada je promenjeno 12 članova Skupštine FK „ Partizan “, pa se postavlja pitanje smislenosti uopšte i odgovarati na ovaj poziv, a još besmislenije je prisustvovati cirkusu koji se zove Skupština kluba. FK „ Partizan “ to ne zaslužuje.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Mi, članovi Skupštine FK „Partizan“ upisani u Agenciju za privredne registre na dan 13.09.2016.godine, ovim obraćanjem i vama sazivačima, organizatorima i ostalim članovima Skupštine FK „ Partizan “ a i široj sportskoj javnosti želimo da ukažemo na brojne nezakonistosti u dosadašnjem radu raznih organa u kojima je uvek bio Milorad Vučelić sadašnji kandidat za predsednika Kluba.

Mi nikako ne možemo da prepoznamo šta je Milorad Vučelić u ovom trenutku:

Da li je član Upravnog odbora FK „Partizan“ u ostavci,

Član Skupštine FK „Partizan“,

Predsednik Privremenog organa FK „Partizan“,

Čiji je kandidat za predsednika iako nestatutarno pokušava da postane član Skupštine?

Mi ne možemo da razumemo ni to da li je Vladimir Vuletić i dalje:

Član Nadzornog odbora, odnosno predsednik,

Član Skupštine iako kao i Milorad Vučelić pokušava da to i postane?

Želimo da ukažemo  na to, dok se gorenavedeno ne  razjasni, da su obojica  u ozbiljnom sukobu interesa jer je i Zakonom o sportu u članu 60. i Statutu Fudbalskog Saveza Srbije jasno definisan odnos Skupštine, Nadzornog odbora i uprave.Osnovano sumnjamo da će se promena članova Skupštine nastaviti bez ikakvih ograničenja i skrupula, sve do ostvarenja zacrtanog cilja, a on je da se izborom Milorada Vučelića za predsednika FK „Partizan“ legalizuje nezakonito stanje u Klubu u koji ga je uvela upravo grupa ljudi koja zakazuje današnju sednicu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Naglašavamo:

- prethodna  Skuština je prekinuta na zahtev Milorada Vučelića sa obavezom da se nastavi za 30 dana, u kom roku je trebalo otkloniti pravno formalne i druge nedostatke koji su prethodili zakazivanju te Skupštine (ovlašćenja, nestatutarni disciplinski postupak koji vodi neovlašćeni organ i nestatutarna smena članova Skupštine i izbor novih članova Sklupštine FK "Partizan");

- umesto da se po prethodno otklonjenim nedostacima zakaže nastavak prekinute sednice, dobijamo pozive za novu sednicu za koju je već do sada promenjeno 12 članova, a prema našim saznanjima, i u toku današnjeg dana se nastavlja sa promenom članova sa namerom da se za ovu sednicu obezbedi potrebna većina za donošenje odluka.

Svi gorenavedeni razlozi su nas definitivno opredelili da ne učestvujemo u  radu ovakve Skupštine. Našu borbu za FK „Partizan“, a ne za lične funkcije nastavljamo pred nadležnim državnim i sportskim organima verujući da će pravosudni organi hitno reagovati i prekinuti ovu agoniju koja uništava ono što nam je sveto, ono što volimo, FK „ Partizan “.

S poštovanjem, Nenad Bjeković

Pratite dešavanja sa Skupštine Partizana uživo na Telegrafu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GR-ĆU

    14. septembar 2016 | 17:03

    Lopovi,lopovi sede nam u upravi,crnobela zastava za njih nije svetinja.

  • Nemanja

    14. septembar 2016 | 17:50

    Pazite,ni Bjekovic nije nevinasce ali je dosta toga upravu...pa ovi ni pored toga sto su doveli svojih novih 16 delegata ne mogu da sakupe vecinu...pa vi vidite o cemu se tu radi..

  • GROBARCINA

    14. septembar 2016 | 18:36

    HOCETE VUCELU NA TRI SIBICE E NE MOZE BJEKA JE LICNOST ZA PARTIZAN

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA