≫ 

Nikolić: Tabela je grozna po Partizan, radujem se što derbi sudi Mažić

Trener fudbalera Partizana govorio o utakmici protiv Crvene zvezde

  • 4

Kriza u rukovodstvu Partizana neće, posle dugo vremena, biti tema dana u Humskoj, jer vreme je za nešto što će, barem na jedan dan ujediniti sve konfronitrane crno-bele - derbi!

Prvenstveni duel naših najboljih timova, 152. po redu, zakazan je za subotu od 18 sati na stadionu Partizana, gde će fudbaleri Marka Nikolića pokušati da eventualnom pobedom "istope" prednost najvećeg rivala koja trenutno iznosi devet bodova.

Evo šta dan pred meč kaže trener koji u karijeri ima dva derbija i dve pobede protiv Zvezde.

- Očekujem, pre svega, fantastičnu atmosferu na tribinama. To je važno zbog igrača i uz takvu podršku igrači daju svoj stvarni maksimum u tom trenutkuu i prelaze limite. Mislim da nemam potrebu da posebno pozivam navijače da dođu i naprave takav ambijent. Na nama je da odgovorimo izazovima koji su ispred nas. Imamo rivala koji ima devet bodova više, i koji je prethodne sezone ubedljivo osvojio titulu, tako da imaju našu punu pažnju u pripremi meča - rekao je Nikolić, koji je podvukao da "bez obzira na ishod derbija, trka za titulu neće biti gotova, jer je previše rano da bi se donosili takvi zaključci".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trenutna situacija na tabeli nije nimalo prijatna po crno-bele pred okršaj sa "večitim" rivalom.

- Tabela je, moram to da kažem, grozna po Partizan. Mi je imamo istaknutu na Teleoptiku i nimalo lepo ne izgleda - kaže Nikolić, ali je optimista jer, kako kaže, primećuje napredak u igri njegovog tima.

- Ponoviću i danas: iako smo u procesu selekcije vidi se pomak u igri - u to nemam nikakvu dilemu. Postoji veća idisciplina u igri, veća odgovornost u svim fazama. Potrebno je još da grupa igrača od sredini ka napred podigne formu...

Nikolić je takođe ponovio mnogo puta dokazanu činjenicu: u derbiju ne pobeđuje bolji tim.

- Svi dobro znamo, da sad ne bi ovde filozofirali o kvalitetu jednih ili drugih: derbi je utakmica nadahnuća, bolji i kvalitetniji često nije pobeđivo, već drugi faktori odlučuju. Kao što su mirna glava i vruće srce. Mnogo je faktora koji utiču na epilog derbija. Očekujem i da nas sreća posluži kad damo sve od sebe.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizanu, kao što je poznato, nije suđen penal 21 godinu, ali taj podatak kao i svaki drugi tog tipa trener Partizana tera od sebe i igrača. Time, kaže, je neozbiljno baviti se. U Mažića i ekipu, tvrdi, ima puno poverenje.

- Isključen sam od tih stvari, ponavljam se već... Verujte da toliko posla ima u sportskom delu, od procesa priprema utkamica i treninga do rada sa igračima, i mogu da garantujem da je naš fokus samo na nama. Mažić je naš najbolji sudija i to niko ne može da ospori. Ko god drugi da je sudio, bilo bi polemika, ali ovako, sa Mažićem, imamo stabilnu situaciju. Sad, kakav će biti njegov nastup to ćete oceniti posle utakmice. Što se tiče penala, imali smo situacije, baš kada sam ja vodio Partizan, da smo ovde (u Humskoj) imali dva penala protiv, pa smo dobili tu utakmicu. Nisam opterećen činjeniceom da li će se sudija odlučiti da svira jednoj ili drugoj strani. Ispred nas je najveća utakmica i smatrao bih svoje igrače i saradnike najblaže rečeno naivnim, kada bi se bavili nečim drugim sem našim poslom.

Iako se Orlandić "raspucao" u poslednje dve utakmice, Nikolić ne očekuje Crnogorca u navali Zvezde protiv Partizana, već oporavljenog Vieiru.

- Očekujem Vieiru u špicu. Božović ima jasan i specifičan način rada, analizirali smo ih pažljivo, ali sve ostavljamo za svlačionicu, i to što dogovorimo probaćemo da demonstriramo na terenu.

O Zvezdi...

- Iskusniji su od nas, tu nema dileme, a li mi smo, čini mi se, poletniji i biće to sudar dve koncepcije, pa ćemo videti kako će se to na kraju završiti. Ne očekujem veća iznenađenja kod njih, ali ni mi njih, iskreno, ne možemo da iznenadimo, jer suviše se dobro poznajemo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA