≫ 

Kalinić poslao jaku poruku čelnicima KSS! Nije reprezentacija Beograd

Srpski reprezentativac otvoreno pričao o problemima naše košarke i dao predlog kako da se reše problemi

  • 7

Nikola Kalinić, reprezentativac Srbije i član evroligaša iz Turske Fenerbahčea, poznat je kao jedan pod retkih sportista koji sme da kaže ono što stvarno misli.

>>> Kalinić dobio čast kao nijedan drugi košarkaš, samo zato što je rođen u ovom gradu (FOTO)

Kalinić je u intervjuu za portal MVP.rs istakao da je bio na pragu dolaska u Partizan i da je sa Zvezdom imao predugovor još 2010. godine. On je takođe istakao da je neophodno da se ulaže u košarku u unutrašnjosti kako bi Srbija imala jaku reprezentaciju i klupsku košarku.

ULAŽITE MALO I U UNUTRAŠNJOST

- Pogledajte koliko igrača je iz Beograda, a koliko sa strane. Iz Beograda imamo Bogdanovića i Markovića, dok su ostali došli iz drugih gradova. Dobro, imamo ove momke iz FMP-a, ali su i oni u taj tim došli iz unutrašnjosti.

Kalinić je potpuno u pravu, ali pitanje je da li može da se reši problem razvoja košarke u unutrašnjosti kad su beogradskui klubovi navikli da uzimaju igrače još sa 12, 13 godia. To je osnovni problem srpske košarke i verovatno se nikada neće rešiti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

PARTIZAN ME NIJE HTEO

Kalinić je ponovio i da je vrlo lako mogao da zaigra za Partizan.

-Bio sam na probi u Partizanu 2012. godine. Tadašnji stručni štab je odlučio da nisam podoban igrač za njih, da im ne trebam u tom trenutku. To je bila njihova odluka - rekao je Kalinić za MVP.

Međutim, malo ko zna da je on bio na pragu Zvezde još 2010. godine, ali tada su ga druge stvari sprečile.

- Te 2010. godine sam imao potpisan, validan ugovor sa Crvenom zvezdom. Čekala se samo ispisnica iz subotičkog Spartaka, koju nisam dobio iz nekih razloga koje ne bih da pominjem, tako da su me oni sprečili da ispunim san, zaigram za Crvenu zvezdu i napravim veći iskorak u karijer - kaže Kalinić i dodaje:

HTEO SAM DA BATALIM KOŠARKU

- - Tada sam doživeo prvo razočaranje u životu, osećao sam se katastrofalno. Vratio sam se u Novi Sad i ta godina je bila sigurno najteža u mom košarkaškom životu. U nekim trenucima sam razmišljao da li se ja pronalazim u tome, da li je sve to uopšte za mene.

Printskrin: Instagram/Nikola kalina Printskrin: Instagram/Nikola kalina

- Bilo je zaista teško. Ipak, odlučio sam da dam šansu košarci još neku godinu, da probam da napravim nešto,a ako ne uspem da se vratim na fakultet, na studije i da usmerim svoj život na drugu stranu", rekao je o prvom pokušaju u Zvezdi, a zatim se osvrnuo na iskustvo sa "večitim rivalom":

- Mislim da je neodrživo da se samo u Beograd ulaže. I papagaji znaju da su nam potrebni košarkaški centri po celoj Srbiji. Dovoljno je samo da pogledate trenutni sastav reprezentacije.

Opširniji intervju pročitajte na sajtu mvp.rs

Telegraf.rs/Izvor: MVP.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije Čikago

    16. septembar 2016 | 14:25

    Ima dečko petlju, naš Delija.

  • gaga

    16. septembar 2016 | 16:06

    e, moj priatelju......vidis valjda da je srbija beograd.

  • Komentar Danas

    16. septembar 2016 | 16:56

    Kosarka je profesionalan sport i nema tu drzava sta da ulaze. Kao ni u druge profesionalne sportove. Ako postoji finansijski interes ulagace se, ako ne, onda nista. Dosta vise da se krivi uvek Beograd za sve. Pa i u italiji sva deca koja se pokazu u fudbalu zavrse na severu Italije dok su jos osnovci. A ako se traga za nekom bazom, onda je najbolje primeniti americki sistem da se deca u srednjoj skoli takmice i da kroz to takmicenje pronalaze put ka profesionalnom angazmanu. I ovako su casovi fizickog smejurija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA