Trener Zvezde objasnio razliku između Savićevića i Kataija: Dejo kada dobije loptu na centru, svi odmah ustaju!

Grof Božović da svoj komentar poređenja ove dvojice fudbalera

  • 11

Iznerviran, a u neku ruku i povređen, pisanjima pojedinih medija, odnosno poređenjem Aleksandra Kataija sa Dejanom Savićevićem, morao sam da potražim stručno mišljenje o ovoj nazovimo temi.

Rekao sam ''nazovimo'' iz razloga što ozbiljna tema svakako ne može biti. Prosto - ne može se upoređivati nešto što nije uporedivo. Genije je jedan, a Katai je samo bio najbolji igrač Crvene zvezde u datom renutku.

>>> GENIJE PROSLAVIO 50. ROĐENDAN: Delije ga pamte po trku u Minhenu, Evropa po golu Barsi (VIDEO)

Daleko od toga da umanjujem Kataijeve odlične partije i verujem da će napraviti sjajnu karijeru ukoliko bude dobro radio, ali ipak porediti ga sa Dejom...

Foto: MNPress Foto: MNPress
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

A čije mišljenje bi najbolje bilo, nego ono koje će dati trener srpskog šampiona Miodrag Grof Božović. Čovek koji je s obojicom sarađivao. Otuda i ne čudi što sam zamolio kolege Dušana Uštevića i Stefana Miloševića da ''pripupitaju'' Grofa nešto o ovoj temu, kada su odlazili na Marakanu da rade intervju s njim. Pitao bih ga lično, ali sam bio sprečen da im se pridružim.

- Dejo je bio taj koji se mnogo više ponavljao, mnogo više učestvovao u igri, mnogo više bio prisutan u igri od Kataija. Katai je igrač koji odradi fenomenalan potez pa nestane, pa opet fenomenalan potez, pa nestane - rekao je Božović i nastavio:

- Dejo se non-stop ponavljao, naročito u Podgorici. Stalno je tražio loptu. Igrao je sam protiv svih. To je bilo, kada on dobije loptu na centru svi ustaju, ceo stadion je na nogama, jer znaju da će biti nešto, čak i kada dobije loptu na centru.

Osvrnuo se popularni Grof i na prvi večiti derbi bez Kataija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Što se nas tiče i ove naše lige, izgubili smo možda i najboljeg igrača. Situacija je takva da, ako želimo da živimo i da preživimo, moramo da prodajemo. To će sigurno tako da bude dok se ovde nešto ne promeni i neka privatizacija da neko stane iza ovog kluba, da bi Zvezda mogla da preživi, a da ne prodaje svoje najbolje igrače.

- Što se tiče Kataija, koga nema bez njega se može. Odlazili su i mnogo veći igrači od Kataija iz Zvezde, pa je ona nastavila da živi.

Tokom večeri očekujte nastavak intervjua sa Miodragom Božovićem, a podsetite se kako je izgledao prvi deo >>> BILI SMO U KANCELARIJI GROFA BOŽOVIĆA PRED DERBI: Ako Božinov, ne daj Bože, da gol, uzeću mu dres (FOTO)

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Parti

    16. septembar 2016 | 20:45

    Kakva glupost,ja sam Partizanovac a Dejo je najveći igrač kojeg sam imao priliku da gledam i ponosan sam zbog toga. U to vreme i Partizan je imao fenomenalne igrače,ali Dejo je jedan uporediti ove nazovi fudbalerčiće sa njim treba da bude kažnjivo po zakonu. I to krivično,a ne prekršajno!!!

  • Objektivac

    16. septembar 2016 | 23:01

    Ovo nije istina,Dejo dok je igrao u najjacem Milanu dobije loptu na visini svog sesnaesterca i citav San siro ustaje na noge.PROVERENO!!!

  • Tišljer 036

    16. septembar 2016 | 20:10

    "Deeeeeejooooooo genije pa ti si bog" Aleksandre tad se igrao takav fudbal a i bili smo baš jaki na svim pozicijama eeeee.... no isto ja volim zvezdu . A za našu ligu što si i dokazao pa ( ovo pa je bilo razmišljanje) jesi bio najbolji.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA