≫ 

PARTIZAN U 1/8 FINALA KUPA: Furiozno poluvreme i raspucani Đurđević srušili Napredak u Humskoj (VIDEO)

Zahvaljujući golovima u prvom poluvremenu, crno-beli slavili rezultatom 3:1

  • 38

Partizan je u osmini finala Kupa srbije! Pobedom protiv Napretka rezultatom 3:1 (3:0), aktuelni branilac trofeja je na pravi način potvrdio pobedu u večitom derbiju i pokazao da se nalazi u odličnoj formi u poslednje vreme.

Junak pobede domaćeg tima bio je dvostruki strelac Uroš Đurđević (19. i 35 minut), dok je Leonardo takođe pogađao mrežu u 25. minutu. Tračak nade za Napredak, koji je igrao i šarenolikom sastavu, doneo je Vukanović u 56. minutu.

PARTIZAN - NAPREDAK 3:1

(Đurđević 19, 35 Leonardo 26 - Vukanović 56)

Partizan: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Everton, Marjanović, Stevanović (Janković 75), Leonardo (Kosović 66), Đurđić, Đurđević (Vlahović 79)

Napredak: Petrović, Varga (Ndiaje 41), Urošević, Projić, Simonović, Šljivić, Šarac, Vulić, Vukanović, Gobeljić, Jovović (Džese 46)

Ipak, Marko Nikolić mora da bude zabrinut zbog neverovatnog pada crno-belih u drugom poluvremenu. Iako su za 16 minuta prvog dela dali tri gola, Beograđan su u 60. minutu lako mogli da imaju samo gol viška.

>>> Zvezda raspucana u Čelarevu, uprkos promašenom penalu: Poletanovićev projektil načeo ČSK, ''matorci'' mu presudili (VIDEO)

Pitanje je kako bi se meč odvijao da Kljajić nije odbranio šut Džesea iz blizine.

Da se vratimo na početak...

Dosadnu i uspavanu utakmicu pred izrazito malim brojem gledalaca prekinuo je svojim prvencom Đurđević. Probao je jednom, lopta mu se odbila ponovo, a onda je usledio momenat magije. Poluvolej u malo mrežici i trk u zagrljaj Marku Nikoliću.

Prvi šut i odmah gol Partizana, a i drugi je isto završio. Samo što je ovoga puta strelac bio Leonardo u 25. minutu. Odlično je Brazilac pratio akciju po levoj strani, lopta se odbila do njega i egzekucija nije izostala.

I dok su navijači Partizana slavili na tribinama neočekivano ubedljivu prednost, Đuđrević je još jednom matirao Petrovića u 35. minutu. činilo se da tada nije bilo dileme ko će ići dalje, ali je početak drugog poluvremena u potpunosti preokrenuo situaciju.

Trener Napretka je ubacio Džesea umesto Jovovoića, Ndiaje je u 41. već bio na terenu i ''crveni'' su postali ozbiljniji tim. Približavali su se golu Kljajića i iz prve ozbiljnije prilike su smanjili. Vukanović je u 56. minutu bio sam kao duh u petercu i na semaforu je stajalo 3:1.

Samo četiri minuta kansije usledila je ona pomenuta prilika Džesea koja je mogla da preokrene utakmicu u potpuno drugačijem smeru, ali Napredak nije došao do tog drugog gola. Imali su dve prilike iz tri kornera - bezuspešno.

Da do iznenađenja neće doći bilo je jasno u 71. minutu kada je Džese dobio drugi žuti karton, odnosno crveni. I to u vreme opasnih naleta Čarapana... To se automatski odrazilo na igru u kojoj je vrlo brzo viđena prilika Đurđevića za het-trik, ali i česte izmene. Pogotovo u redovima Partizana čiji je trener u igru ubacio Kosovića, Jankovića i Vlahovića.

Poslednji trzaj gostujućeg tima viđen je u 82. minutu kada je strelac jedinog gola Vukanović bio u dobroj situaciji. Da je prihvatio loptu bolje, bio bi to zicer za Napredak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007

    21. septembar 2016 | 19:07

    Partizaneeee sampioneeee... :-)

  • Srbin

    21. septembar 2016 | 18:50

    SAMO NAPRED PAARTIIZAAAAN!!!

  • Nebojsa

    21. septembar 2016 | 19:22

    Hahahaha ovo je sprdacina,ovi fudbaleri Napretka bolje da su odmah predali mec,umesto sto se sklanjaju i pustaju partizanove igrace da rade sta hoce,dobro pogledajte svaki gol kako su primili!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA