≫ 

ČOVIĆ: Nije me iznenadila reakcija trenera sa prebivalištem u Limožu!

Predsednik Zvezde izdao saopštenje koje je lično potpisao

  • 39

Nebojša Čović i Duško Vujošević su ponovo otvorili medijski front!

 

Predsednik Crvene zvezde se pre nekoliko dana dotakao Partizana prilikom jedne konferencije i tada je istakao da su ''pare sa Kosova završile kod crno-belih'', dok je odgovori Vujoševića stigao vrlo brzo - u sredu veče!

 

Već narednog dana Čović se obratio javnosti ličnim saoptenjem koje prenosimo u celosti:

 

- U mom obraćanju srpskoj javnosti, dana 19. 09. 2016. godine sve što sam naveo o tokovima novca i anomalijama finasiranja u srpskom sportu, posebno pojedinih klubova Jugoslovenskog sportskog društva, ima svoju potporu u činjenicama i dokumentaciji, koje mogu da potkrepim na, za to, merodavnom mestu.

 

- Razumem reakciju gospodina Vučelića, i zahvaljujem mu se na korektnosti, ali sve što sam rekao ni u jednom delu nije se odnosilo na njega, niti na vreme od kada je on na funkcijama u FK i JSD Partizan.

 

 Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Međutim, nije me iznenadila reakcija trenera sa prebivalištem u Limožu, zato što je on dugi niz godina unazad jedan od kreatora širenja neistina oko mog imena, zasnovanih na lažima Bojana Radovanovića, 'zaboravljenog' člana Upravnog odbora FK Partizan, koje su kreirane na 'druženjima' u 'Prestižu', uz pomoć pojedinaca iz tadašnjih političkih, policijskih i pravosudnih krugova.

 

O novcu koji je sa Kosova i Metohije završio čudnim putevima u Humskoj preko Careve Ćuprije, ponajmanje može da svedoči bivši predsednik Jugoslovenskog sportskog društva, koji je u vreme o kome sam ja govorio, a to je period od početka 2003. godine, bio neuspešni selektor košarkaške reprezentacije SCG u Švedskoj.

 

- Uostalom, u službenoj belešci koja je 'dobro čuvana', a koju je Bojan Radovanović dao u SBPOK-u, početkom 2012. godine, kako bi se spasao zatvora zbog višemilionskih prevara banaka, pojedinaca… i pokušao da stekne 'status', sam je pričao o tome. Koliko ga je koštao ulazak u UO FK Partizan, na koji način je uopšte ušao, i ko ga je sve predlagao za predsednika, koliko ga je koštalo potkupljivanje sudija za pobede nad Crvenom zvezdom, kakvi su bili 'vezani transferi' iz BASK-a u Partizan, ko je na šifrovane poruke bežao tada iz zemlje, ko je padao u nesvest, i niz drugih stvari, a da je sve pri tome pokušao da pripiše meni.

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

- Neverovatno je da to, kao i mnoge druge malverzacije sa parama sa Kosova mnogima nisu interesantne, jer je najlakše to pripisati Nebojši Čoviću. Znam ja još mnogo toga, ali sve u svoje vreme…

 

- O tome su detaljno pisali i pojedini mediji, poput sportskog lista 'Sport'. Samo što tada, a nije bilo davno, to mnoge nije zanimalo. Mene jeste, jer sam upravo zbog toga na pravdi Boga neprekidno progonjen od 2004. godine.

 

- Što se tiče finansiranje klubova od strane Grada Beograda, to je ozbiljna stavka u budžetu svakog grada. Pošto sam bio gradonačelnik, a i u privremenom organu grada Beograda 2014. godine, znam da i za to postoji validna dokumentacija, pa lako možemo da vidimo ko je zaista koliko i kako dobijao, a to je zapravo ono što sam rekao na konferenciji za štampu.

 

- Ovim završavam bilo kakvu raspravu sa dotičnim, jer nemam vremena da se bavim prošlošću i beznadežnim slučajevima", napisao je u pismu, potpisanom sa: Nebojša Čović.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ks

    22. septembar 2016 | 16:22

    Neko u Limožu a neko u Železniku

  • NnmmG

    22. septembar 2016 | 16:48

    Covic, apostol istine?? E, moja zemljo, gde ti ides!? Kada jedan Covic prica o ovakim stvarima.

  • Grom

    22. septembar 2016 | 17:22

    Pa prvi si poceo sa provokacijama ,osetio si slabost posle derbija i odmah si poceo po starom.Sta si ocekivao da ti lajes a ostali da cute .Ojacao si covece sa naocarima i plitkom pamecu pa lupetas .,a i sam ne verujes u to sto pricas.Vazno je da pocnes da lupetas i sakrijes nemoc i uzaludno bacene pare u fk zvezda i da se ogradis od buduceg neuspeha kk fmp czvezda.Otisao si toliko daleko da od ulaska fmp a u evrokup napravis farsu da bi iznervirao drugu stranu tj kk partizan .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA