≫ 

Srbin uzeo MMA pojas: Velika pobeda Darka Stošića!

Bila je ovo peta uzastopna pobeda našeg borca

  • 5

Srpski MMA borac Darko Stošić postao je šampion FFC-a u teškoj kategoriji, pošto je u Lincu, nakon tri runde i jednoglasne odluke sudija, savladao Holanđanina Diona Staringa!

 

>>> STOŠIĆ SE BORI ZA TITULU: Holanđanin provocirao srpskog MMA borca, a on mu šmekerski odgovorio (FOTO)

 

Stošić je tako ispunio obećanje dato pre meča da pojas ide u Srbiju.

 

- Meč je bio naporan, protivnik je bio daleko iskusniji od mene, ali sam sve vreme bio skoncetrisan i verovao sam u sebe i to mi se na kraju isplatilo. Želim da zahvalim svom timu koji je stajao uz mene sve vreme priprema i meča - rekao je srpski borac odmah posle trijumfa.

 

Kada su se slegli utisci javio se i preko fejsbuka.

 

Bože kakva noć! Da se javim posle duge i naporne večeri. Uradio sam ono što mnogi nisu mogli, pobedio sam sebe u glavi u tom ringu. I postao šampion. Dion je borac koji je pokazao da ima srce i moje poštovanje će uvek imati! Ovo je veliki trenutak za mene i za MMA sport u Srbiji. Hvala puno svima na podršci. Dobio sam hiljade lepih poruka. Najviše sam zahvalan ljudima koji su bili sa mnom u Lincu. Pobedu posvećujem mom uglu: Džoniju i Davidu koji su srce ostavili zajedno sa mnom. Naravno, i mojoj lepšoj polovini koja me bodrila tokom sve tri runde, FFC - u i mom menadžeru koji su mi pružili ovu sansu! Istorijska noć!

 

Borba između Srbina i Holanđanina, dva puta odlagana, bila je dugo očekivana, a kada je konačno došlo vreme da borci jedan drugom izađu "na crtu", naš predstavnik bio maestralan.

 

Stošić je ovim trijumfom nastavio dominaciju u ringu, jer je vezao petu pobedu u nizu, a ukupno devetu u karijeri, uz jedan poraz koji je doživeo još 2014. godine.

 

Staring je u karijeri imao 46 borbi u karijeri uz učinak od 34 pobede i 13 poraza.

 

FFC 26 u okviru koga se održala borba Stošića i Staringa, bio je centralni događaj dana u Lincu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA