≫ 

Otišao je jedan od najvećih košarkaša svih vremena: Garnet objavio kraj karijere! (FOTO) (VIDEO)

Legendarni "Kej-Dži" posle 21 godine završio NBA karijeru

  • 5

Ljubitelji košarke danas tuguju.

 

Jedan od najboljih igrača koje smo imali prilike da gledamo u poslednje dve decenije, Kevin Garnet (40), završio je profesionalnu karijeru, iste godina kada i još dva diva NBA - Kobi Brajant i Tim Dankan.

 

>>> Kraj za Nikolu Pekovića!

 

Slavni krilni centar, jedan od najomiljenijih igrača velikog broja košarkaških fanova, posle 21 godine "putovanja" kroz NBA karavan rekao je: dosta.

 

Garnet je o svojoj odluci obavestio vođstvo njegove Minesote Timbervulfs, kao i javnost dirljivim video klipom na svom instagram profilu na kome u "civilu" odlazi sa scene.

 

- Reći ću samo da sam zahvalan. Ne mogu to rečima opisati. Hvala. Hvala svima i hvala na ljubavi. Nikad nisam verovao da će me ljudi ovoliko voleti. Teško je verovati da je sve ovo bilo stvarno, čoveče. Čoveče! - rekao je i otišao Garnet zauvek. U istoriju.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

 

Garnet je gro svoje karijere proveo u Minesoti, gde je počeo i završio sa profesionalnim bavljenjem košarke.

 

U NBA je kročio 1995. godine, u dresu Timbervulfsa za koje je igrao sve do 2007. godine. Sledi selidba u Boston gde je proveo šest godina i osvojio dugo čekanu titulu 2008. godine.

 

Dve sezone je proveo u Bruklin Netsima, a prošle godine vratio se u Minesotu da bude podrška mladom timu i svoje ogromno iskustvo prenese na Viginsa, Taunsa, Lavina, Bjelicu...

 

Kakav je igrač bio Garnet?

 

Lista dosignuća koja slede su najbolje svedočanstvo igračke veličine jednog od najvećih radnika najjače lige na svetu svih vremena.

 

Šampion NBA lige, MVP lige, 15 puta učesnik "ol-stara", MVP "ol-star" meča, četiri puta član idealne postave lige, tri puta član druge idealne postave, dva puta treće. Jednom najbolji defanzivac lige, devet puta član najbolje defanzivne postave lige, tri puta član druge najbolje postave, četiri puta najbolji skakač lige.

 

To je bio Kevin Garnet i zato hvala mu!

 

To be continued...

A video posted by Kevin Garnett (@tic_pix) on

 

 

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vl

    24. septembar 2016 | 11:43

    Dobar.

  • King SiZe

    24. septembar 2016 | 14:46

    Kao nekoga ko voli kosarku, igra je i prati.. Obelezio si mi detinstvo! Bez tebe i tvoje generacije, to vise nije ista igra. Slava ti LEGENDO!!

  • TDI

    24. septembar 2016 | 23:13

    Brajant , Dankan , Garnet svaki poseban na svoj način. Vredelo je čekati sitne sate i gledati njihove mečeve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA