Duško Savanović najstrašnije ispljuvao Svetislava Pešića!

Nikada u životu nisam, a nadam se i da neću, bio toliko povređen kao čovek. Čitava košarkaška javnost me zna kao dobrog, neincidentnog i poštenog momka. Čime je njegovo ponašanje prouzrokovano - ne znam, kaže Savanović.

  • 29

Bivši srpski reprezentativac Duško Savanović, koji je u prethodne dve sezone igrao za minhenski Bajern (od naredne će u Sasariju), dao je opširan intervju za specijalizovani košarkaški portal MVP, u kome je, između ostalog, izneo niz teških optužbi na račun Svetislava Pešića sa kojim je sarađivao u Nemačkoj.

Savanović je rekao da je opšte poiznata stvar da je Pešić imao užasan odnos sa svima u klubu, od uprave do igrača, ali ga je iznenadilo što se i on našao u krugu onih koje srpski trener nije "mirisao".  Tome se, kaže, nije ni u snu nadao kada je dolazio u Minhen.

- Vidite, ja sam u Bajern otišao samo da bih sarađivao sa našim trenerom. Imao sam sa njim nekakvo iskustvo iz Valensije i na konto toga sam se odlučio za Minhen. Karijev odnos sa igračima i ljudima u klubu je užasan. Neopisivo loš! Konstantno vređanje svih i svuda je postao njegov zaštitni znak. Košarkaška javnost to, manje-više, već zna. Da ću ja biti deo toga i u tolikoj meri?! E, to već nisam znao - kaže Savanović i otkriva kada su počeli problemi i nesuglasice sa Pešićem:

- U plej-ofu sezone 2014/15. meni je umro otac. Ostao sam da odigram četvrtu utakmicu, koju smo pobedili i posle koje smo izjednačili na 2-2 u seriji. Dva dana pre pete, odlučujuće utakmice finalne serije, otišao sam kući na sahranu. Uspeo sam da se vratim na peti meč, ali sam ga odigrao dosta loše. Nisam postigao nijedan poen. Izgubili smo utakmicu i titulu. Od prvog dana sledeće sezone Pešić mi je stavljao do znanja da ta utakmica nije bila na nivou i da mu se nisam lično izvinio zbog toga što sam odigrao loše.

Pešić, tvrdi Savanović, nije mogao da mu oprosti tu "grešku", zbog koje je ispao iz svake kombinacije kod trenera u najvažnijem delu prethodne sezone.

- Nekoliko puta tokom sezone je provukao tu priču, a poslednji put početkom plej-ofa prethodne sezone. To je bio i poslednji put da sam zaigrao za njega. Naravno, u javnosti, od sramote, nisu mogli da kažu ništa drugo nego da sam povređen. Kako drugačije objasniti moj odlazak i njegove postupke?! A, sve to zarad njegove lične zaštite. Nikada u životu nisam, a nadam se i da neću, bio toliko povređen kao čovek. Čitava košarkaška javnost me zna kao dobrog, neincidentnog i poštenog momka. Čime je njegovo ponašanje prouzrokovano - ne znam. Moraćete njega da pitate. Meni smeta što se u javnosti konstantno prezentuje jedna priča, a istina je sasvim drugačija. Igranje za Karija je bila moja najgora odluka u karijeri. Ali, svi mi pravimo greške. Ponekad svesno, nekada slučajno, ali život ide dalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA