≫ 

Vesić prisustvovao prvom treningu besplatne košarkaške škole Marine Maljković na Vračaru (FOTO) (VIDEO)

Treningu u organizaciji „Pokreta za žensku košarku Marina Maljković” pristvovale su i košarkašice Košarkaškog kluba Galatasaraj iz Istanbula

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas prvom treningu koji je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković, sa svojim pokretom za razvoj ženske košarke održala u Sportskom centru „Vračar”.

Vesić se zahvalio Marini Maljković jer svoje slobodno vreme koristi za unapređenje ženske košarke i obećao da će Grad Beograd  omogućiti besplatne termine i druge tehničke uslove da ovaj projekat uspe.

Ovo akcija je i u skladu sa politikom Grada, a to je da se što više dece besplatno bavi sportom; da najmlađi budu na sportskim terenima, a ne na ulici. Mi to naravno nikada ne bi smo mogli da postignemo bez ljudi kao što je Marina, koji su ostvarili  impresivne rezultate u sportu – ukazao je gradski menadžer.

On je podsetio da je Grad Beograd prošle sedmice održao promociju takmičenja dece u školskom sportu, za koji je ove godine izdvojeno 35 miliona dinara, za razliku od ranije kada je ta suma bila svega devet miliona dinara.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Marina Maljković se zahvalila gradskom menadžeru kao i Gradu Beogradu jer su prepoznali vrednost projekata, odnosno da se devojčice bave sportom i sklone sa ulice. Takođe se zahvalila opštinskim vlastima, kao i osnovnim školama i sportskim centrima jer su razumeli značaj ovog projekta i podsetila da je današnji susret drugi po redu ovog meseca.

Ona je izrazila očekivanje da je već sada izvesno da će predviđeni cilj  projekta biti premašen, a to je da se 500 devojčica besplatno bavi košarkom, a da jednog dana neke od njih postanu i reprezentativke Srbije.

- Rekla sam da ću se maksimalno posvetiti radu Pokreta i to činim sa velikim zadovoljstvom. Drago mi je da naša priča živi i da se širi velikom brzinom. U ovom trenutku besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta sprovodimo na četiri lokacije – OŠ „Mihailo Petrović Alas“, OŠ „Kralj Petar I“, SC „Milan Gale Muškatirović“ i SROC „Vračar“.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Od oktobra radićemo i u Požarevcu, krećemo i u SC „Vizura sport“ u Zemunu, a sprovodićemo program i u Francuskoj školi u Beogradu. Tu se ne zaustavljamo. Dogovaramo sa gradom Beogradom početak rada besplatnih škola i u ostalim delovima grada, ali isto tako i u još nekoliko gradova u Srbiji.

- Sada sam sigurna da ćemo premašiti naš zacrtani cilj, a to je da u okviru Pokreta u junu 2017. godine besplatno trenira 500 devojčica. Moram da još jednom istaknem zahvalnost svim školama, sportskim centrima, opštinskim i gradskim vlastima i Telekomu Srbije što su prepoznali vrednost ovog projekta i pomažu nam u njegovom sprovođenju – započinje priču Marina Maljković:

- Treba doći i doživeti sve ovo, atmosferu, pozitivnu energiju, nasmejana dečija lica, zadovoljne roditelje. To bukvalno nema cenu. Radimo dobru stvar za devojčice, za društvo. Brinemo o svakom detalju i segmentu. Vodimo računa da naše male košarkašice usmeravamo da budu i dobre učenice i dobre drugarice i pre svega kvalitetne osobe. Dobro delo otvara sva vrata i drago mi je da nam se javlja sve više institucija i kompanija, koje žele da se uključe i pomognu u sprovođenju ovog projekta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Zamenica predsednika opštine Vračar Radmila Sarić zahvalila se selektoru Marini Maljković na ukazanom poverenju, kao i Goranu Vesiću na podršci i istakla da će ta opština učini sve da „Pokret za žensku košarku” živi, kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi.

Treningu u organizaciji „Pokreta za žensku košarku Marina Maljković” pristvovale su i košarkašice Košarkaškog kluba Galatasaraj iz Istanbula, koje su polaznicima škole prezentovale košarkaške veštine i uručile im prigodne poklone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA