≫ 

DA LI SMO MI OSTALI LUDI ILI GLUPI? Zvezda, Partizan i Čuka se oglasili povodom ''amaterske'' odluke Vojvodine da ne pusti reprezentativce!

Iz tabora večitih rivala su istakli da njihovi fudbaleri nikada neće odbiti dres Srbije

  • 19

Odluka Vojvodine da ne pusti četvoricu fudbalera da igraju za B tim fudbalske reprezentacije Srbije šokirao je skoro sve u srpskom fudbalu.

Svoj glas protiv tog poteza među prvima su digli Crvena zvezda, Partizan i Čukarički.

Podsetimo, Novosađani su dozvolili samo Kovačeviću da putuje u Katar, dok su za četvoricu ostalih (Filipa Malbašića, Bogdana Planića, Novicu Maksimovića i Aleksandra Paločevića) rekli da su povređeni.

ZVEZDA: Ne znam ko je doneo odluku da Vojvodina ne dozvoli svojim igračima da ispune svoj san!

Printskrin: Redstarbelgrade Printskrin: Redstarbelgrade

Generalni direktor crveno-belih  Zvezdan Terzić pozvao je čelnike Vojvodine da omoguće fudbalerima koji su na spisku selektora Slavoljuba Muslina da protiv Katara igraju u dresu sa državnim grbom.

Terzić istice da će Zvezda sa zadovoljstvom pustiti svojih pet prvotimaca u Katar - Filipa Manojlovića, Mihajla Ristića, Marka Petkovića, Marka Poletanovića i Srđana Plavšića.

- Najveća čast za svakog igrača predstavlja igranje u dresu sa državnim grbom. To je nešto o čemu sanja svaki sportista ove zemlje. Ne znam ko je doneo odluku da Vojvodina ne dozvoli svojim igračima da ispune svoj san. Crvena zvezda u nedelju ima teško gostovanje u Ivanjici, i gledajući uski klupski interes, voleli bismo da igrači ne idu na tako dalek put, ali ni jednog trenutka nismo razmišljali da li da se odazovemo pozivu selektora Muslina - rekao je Terzić.

- Moramo da vodimo računa i o našem savezu, interes državnog tima mora uvek biti iznad klupskih interesa i svi zajedno moramo izaći u susret zahtevima svih reprezentativnih selekcija.

PARTIZAN: Nekorektno i nekolegijalno je da neko obezvredi nacionalnu selekciju zarad svojih interesa!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da taj klub nikada neće praviti probleme reprezentaciji kada je u pitanju igranje za nacionalni tim i kritikovao je odluku Vojvodine da ne dozvoli četvorici svojih igrača da idu u Dohu, ocenivši da je ona "nekolegijalna i neprofesionalna".

- Naravno da nismo pravili probleme selektoru (Slavoljubu Muslinu) i nikada nećemo praviti probleme reprezentaciji. Mi smo ti koji treba da vrate kult i da podignu shvatanje nacionalnog tima na najozbiljniji nivo, kako i dolikuje - rekao je Iliev:

- Nemamo kult reprezentacije jer mi sami iz klubova činimo sve da osporimo renome nacionalnog tima i dresa koji treba da bude svetinja. Gledamo rezultate drugih selekcija, pa i onih iz regiona i čudimo se kako mi nemamo takve rezultate. Pa nemamo ih jer nemamo kult reprezentacije.

Reprezentacija u Dohu putuje u sredu ujutru, utakmica je u četvrtak, a povratak u petak. Za vikend se igra redovno kolo. Vojvodina je jedina do sada objavila da neki od pozvanih igrača neće putovati.

- Nekorektno i nekolegijalno da neko izadje iz tih okvira i obezvredi nacionalnu selekciju zarad svojih interesa. Šta smo onda mi ostali? Ludi ili glupi ili šta? To je stvarno ružna slika - rekao je Iliev.

ČUKARIČKI: Vojvodina nije ispravno postupila!

Foto: fkčukarički Foto: fkčukarički

Sportski direktor FK Čukarički Vladimir Matijašević ocenio je da je u interesu srpskog fudbala da igrači Super lige Srbije igraju za A reprezentaciju i podsetio da je nacionalni dres cilj i dodatni motiv za svakog sportistu.

- Mislim da je poziv selektora (Srbije Slavoljuba) Muslina našim fudbalerima da gostuju na utakmici u Kataru pozitivan za igrača, ali i uopšte za srpski fudbal. U Čukarički je stigao poziv za Ognjena Ožegovića koji će sutra biti u Staroj Pazovi i za Erhana Mašovića, koji je otputovao sa omladinskom selekcijom Čukaričkog u Sloveniju na utakmicu kvalifikacija za Ligu šampiona mladih - naveo je Matijašević za klupski sajt.

Kako je dodao, igra za reprezentaciju je uvek dodatni motiv, čast i priznanje za fudbalera, ali i za njegov klub.

- Mi u Čukaričkom smo uvek zadovoljni i vidimo kao potvrdu dobrog rada kad stigne poziv iz nacionalnog tima. Trebalo bi i oni puste sve pozvane svoje fudbalere. Mislim da nisu ispravno postupili kad je reč o tome.

Matijašević se osvrnuo i na utakmicu u Sloveniji, u kojoj se omladinske selekcije FK Čukarički i NK Domžale sastaju 28. septembra od 18 časova u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona mladih.

- Nadam se povoljnom rezultatu za nas i poručujem momcima da veruju u sebe i svoj rad - istakao je sportski direktor.

mladih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    27. septembar 2016 | 19:14

    U bliskoj proslosti doktor Zvekan Tvorzic je zabranio dvojici fudbalera da idu na svetsko prvenstvo za mlade. Ali kod Srba je kratko pamcenje pa sve prolazi.

  • Anonymous

    27. septembar 2016 | 19:09

    Mafija.

  • drzavni projekat

    27. septembar 2016 | 18:15

    Vojvodina je u pravu. Kad vide ljudi ko je sve, pogotovu petorka iz zvezde, usla u reprezentaciju, bolje da niko i ne igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA