PREMIJER LIGA GRCA U KORUPCIJI: Još osam menadžera "palo" kao Olerdajs!

Britanski "Telegraf" nastavlja sa svojim istraživanjem, zbog kog je Sem Olerdajs ostao bez posla

  • 5

Engleski fudbal nije tako "čist" kao što se mislilo - posle otkrivanja da je sada već bivši selektor reprezentacije Sem Olerdajs pomagao menadžerima da na nedozvoljen način izvuku pare, pojavila se informacija da je to radilo osmorica trenera u Premijer ligi!

"Telegraf" prenosi da su u slične radnje, između ostalih, umešani i jedan pomoćni trener iz premijerligaškog kluba, i dva šefa stručnog štaba timova iz Čempionšipa.

Novinari koji su otkrili Olerdajsa tvrde da imaju video snimke koje će objaviti, baš kao i u slučaju selektora.

Itaijanski menadžer Pino Paljara, kom je 2005. zabranjeno da se bavi fudbalskim poslom na pet godina, snimljen je u razgovoru sa novinarima, kao i agenti Daks Prajs i Skot Megarvi.

Italijan je ispričao situaciju u kojoj se našao sa jednim trenerom, koji je koristio izraz "malo kafe", kojim je sugerisao da očekuje novac.

- Znamo ga jako dobro. Dogovorimo transfer, a onda menadžer naminge, i kaže nam: 'Da, želim tog igrača. A ima li malo kafe za mene, Pino? Naravno da ima'. Mislio sam da su u Italiji korumpirani, u Engleskoj je korpucija još gora - rekao je Paljara.

Podsetimo, Olerdajs je navodno iskoristio svoju funkciju i zaradio 400.000 funti za savete menadžerima kako da zaobiđu pravila prilikom transfera fudbalera, oko izbegavanja vlasništva treće strane, što je zabranjeno po propisima FIFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boltina

    28. septembar 2016 | 14:02

    Preposteni Englezi

  • ☆☆☆

    28. septembar 2016 | 13:00

    Šta bi tek kod nas bilo? Mi ovde znamo kako nam selektori rade..čak su i upropastili fudbal..i niko ih ne dira.Pitajte Mihu što je igrao Alen Stevanović,Krstičić,Ignjovski i tako druri..pitajte sad i Muslina..i pre njih.

  • andreja

    28. septembar 2016 | 13:04

    Samo neka uzimaju dok ima debila koji kupuju karte i podrzavaju ovo ludilo od pljacki u fudbalu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA