≫ 

Đoković sa novinarima u Beogradu: Prvo mesto i osvajanje turnira mi više nisu primaran cilj (FOTO) (VIDEO)

Telegraf je bio na licu mesta i uživo je prenosio Novakov trening

  • 17

Najbolji teniser planete Novak Đoković odlučio je da otvori trening za medije, na terenima Sportskog centra Novak na Dorćolu.

Odlučili smo se da vam omogućimo potpuni užitak i sve vreme pratimo ovaj istorijski trenutak u prenosu uživo i sparing sa talentovanim teniserom Viktorom Jovićem, kao i Novakove izjave odmah posle polučasovnog treninga.

Nole je trenirao sa mladim Viktorom Jovićem (14) talentovanim teniserom kojeg je odredio TSS za trening sa prvim reketom sveta. To je bila praksa ovoga puta i pre Viktora prethodnih dana još nekoliko talentovanih klinaca je treniralo sa Noletom.

Đoković mu je tokom treninga davao savete, najviše oko bekenda i servisa. A posle treninga je Viktorovom treningu dao savet i oko ishrane

- Prvo mesto mi više nije primaran cilj, kao i osvajanje turnira, ali to ne znači daću da umanjim posvećenost tenisu. I dalje ću igrati u ovom ritmu. Od Rolan Garosa nisam uspevao da pronađem emotivnu ispunjenost na terenu, bio sam opterećen i nije mi se svidelo to - rekao je Ðoković mnogobrojnim okupljenim novinarima:

- Ne igram tenis da bih bio najbolji na svetu, u poziciji sam da redefinišem stvari, želim da uživam svaki trenutak na terenu. Stav psihički i pristup se menja. Ne razmišljam o broju titula - rekao je Ðoković i naglasio da mu je tenis puno pomogao da se razvije i kao ličnost:

- Iz svake sezone sam naučio nešto novo što mi je pomoglo za dalji razvoj kao teniser, ali i ličnost. Nemam za čim da žalim, sve se dešava sa razlogom.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je dodao da se polako oporavlja od povrede lakta, zbog koje propušta turnir u Pekingu, ali je poručio da bi najverovatnije trebalo da bude spreman za Šangaj.

- Postoji mikro povreda koja se vuče, ali nije zabrinjavajuće i ono što bi me omelo. Morao sam da preskočim Peking jer nisam spreman za najviši nivo, iako sam blizu maksimuma.

Novak je dodao da je veoma zadovoljan radom sa trenerom Borisom Bekerom i da bi trebalo da produži saradnju.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Treba da razgovaramo. I dalje radimo, u timu smo i slede interni razgovori. Osvrćemo se na sve stvari. Boris je sve prošao ono što ja doživljavam, dugo je u svetu tenisa, a rezultati dovoljno govore koliko smo uspešni.

Ðoković je istakao da mu je drago što je ponovo u Beogradu i da će pauzu i odustvo sa turnira iskoristiti da se što bolje spremi.

- Baš je lepo biti u Srbiji, gde ne provodim puno vremena. Ovo nije baš pasivan odmor, možda od turnira, jer nisam u takmičarskom ritmu. Nastavljam sa kondicionim treninzima, sportista sam u duši i svaki dan se trudim - zaključio je Ðoković.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rkul

    30. septembar 2016 | 13:25

    Pratim svaki mec odavno sam primetio da nesto nije u redu sa Noletom jer servis mu je odavno pacerski komentarisao sam mnogo puta ali objasnjenja nema i dalje mislim da nesto nije uredu sa servisom

  • Nikola

    30. septembar 2016 | 15:24

    Kakve izjave poceo da daje, ne bi me cudilo da za manje od gidinu dana kaze da se povlaci iz tenisa..

  • Salebgd

    30. septembar 2016 | 17:47

    Koja je poenta gledati ga onda ako se nece truditi kao sto se trudio do sada ? Ako nece da igra neka zavrsi karijeru ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA