Posle godinu dana na treningu Zvezde: Gol iz ofsajda, dva nedosuđenja penala i dominacija Rendulića i Anđelkovića (FOTO)

Beogradsko sunce je taman krenulo da prži kada je Božović izveo prvotimce na pomoćni teren Marakane

  • 22

Telegraf je tokom ranijih sezona (era Slaviše Stojanovića i Nenada Lalatovića) bio čest gost na treninzima Crvene zvezde, sve dok Miodrag Grof Božović po dolasku na Marakanu nije odlučio da ih zatvori za medije.

Sada, posle godinu dana opravdanih izostanaka, crnogorski stručnjak je odlučio da ponovo otvori treninge najtrofejnijeg srpskog tima. Tribine su bile poprilično ispunjene, dok je drugom otvorenom treningu prisustvovao jedino naš portal, uz nekoliko simpatizera kluba.

Beogradsko sunce je taman krenulo da prži kada je Božović izveo prvotimce na pomoćni teren Marakane. Bez momaka koji su otputovali u Katar sa selekcijom Srbije (Manojlović, Petković, Ristić, Poletanović i Plavšić), ostatak ekipe je ''uživao'' u vežbama i sklekovima nešto više od pola sata.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za to vreme, Božović je održao kratak sastanak sa pomoćnicima na centru terena, da bi se potom priključio igračima i šetao se levo-desno ispred njih. Poneki saveti su ''padali'' za to vreme. Nedugo kasnije usledila je dobro poznata vežba ševe, gde su fudbaleri Zvezde podeljeni u tri grupe. Jednu su činili stranci (računajući i Babunskog), ostale dve domaći fudbaleri.

Grofov zvižduk značio je da se dve ekipe izdvoje i spreme za igru na dva gola. Na jednoj strani Luković, Rendulić i Anđelković protiv Ruiza, Srnića i Vieire. Na drugoj: Kanga, Donald i Le Talek protiv Cvetkovića, Sikimića i Mučea.

Treću grupu koja je nastavila da radi sa strane činili su igrači koji ove sezone uopšte nisu ni igrali, ili su imali malu minutažu. To su Milošević, Ilić, Babunski, Avramovski, Fibel, Andrija Luković i Račić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U toj igri na dva gola dominirali su Dušan Anđelković i Zoran Rendulić. Kao da su godinama igrali u napadu njih dvojica su, potpomognuti kapitenom Lukovićem, tresli mreže svojih ''protivnika''. U jednom trenutku Rendulić je za nešto manje od 60 sekundi upisao tri asistencije za Anđelkovića, a i sam je matirao Trkulju.

Zatim je na red u igri tri na tri došla i ekipa na koju Grof nije previše računao, ali sudeći prema pohvalama nije isključeno da neko od njih dobije prvu priliku ili veću minutažu.

- Bravo mali - hrabrio je Božović Uroša Račića i njegove poteze.

- Bravo Avrame, svaka čast Avrame - bio je Grofov komentar na partije Daniela Avramovskog.

- 'Ajde, 'ajde - uzvikivao je Grof pomno prateći šta ta grupa fudbalera radi, dok su oni standardni ponovo igrali ševu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Došlo je i vreme za ''veliki'' fudbal, a prilikog gledanja pomenutog ponovo se istakao Dušan Anđelković. Nekoliko dobroh prodora s leve stzrane, ali i sjajnih startova u odbrani. Zanimljivo, prilikom branjenja svog dela terena dobijao je instrukcije od kapitena Lukovića.

- Idi spolja, zatvori mu spolja...Bravo kume - vikao je Luković iz srca odbrane.

Upravo taj sastav bi mogao da izađe na megdan Javoru u nedelju, s obzirom na to da će povratnici biti umorni od puta. Na golu je bio Supić, defanzivci Cvetković, Rendulić, Luković i Anđelković, vezni red Donald, Le Talek, Ruiz, Muče i u napadu Vieira. Vredi pomenuti da je taj tim igraos a deset fudbalera i da će im u nedelju najverovatnije biti priključen Kanga.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gabonac je igrao za ekipu koja je nosila markere (Fibel, Avramovski, Babunski, Srnić, Sikimić...), a upravo su oni tražili dva penala. Jedan upravo Kanga, kada su se svi nasmejali posle lažnog jauka, a drugi Srnić. pištaljka ''sudija'' je ostala nema.

Kao i kod gola za crvene koji je petom postigao Vieira, iako je Grofov pomoćnik Saša Petrović signalizirao da je bio ofsajd. Krajnji rezultat je nebitan, a crveno-beli su se posle skoro dva sata treniga uputili kao svlačionici.

Zanimljivo, Božović tokom čitavog treninga nije odmarao nego je obilazi igrače, delio savete, ali i istovremeno radio neke vežbice. Verovatno zbog kičme...

U subotu je na programu onaj završni pred odlazak u Ivanjicu, gde će crveno-beli u nedelju tražiti nove prvenstvene bodove.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banja Luka

    1. oktobar 2016 | 11:48

    Jesam Partizanovac,al svaka vam cast ekipi Telegrafa i zvezdi sto su dali da se izvjestava sa treninga,evo odvojio sam par minuta procitao tekst i osjecam se divno,mislim da bi i druge ekipe trebale isto ovo da urade,jer se ovako mladim narastajima budi taj osjecaj za sportom i necem dobrom a ne da se okrenu uliici i alkoholu.

  • Cale

    1. oktobar 2016 | 13:07

    Coveka je Srbin kao i svi Crnogorci! Srpska Sparta Budva!

  • Cale

    1. oktobar 2016 | 13:07

    Coveka je Srbija kao i svi Crnogorci! Srpska Sparta Budva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA