IGRA SUDBINE: Preminuli srpski veslač izjavio kako mu je zdravstveno stanje dobro! (VIDEO)

Veslač Nemanja Nešić izdahnuo u svom čamcu u Smederevu. Policija ispituje okolnosti tragedije, a generalni sekretar Saveza ističe da je Nešić imao redovne lekarske preglede

  • 2

Reprezentativac Srbije u veslanju Nemanja Nešić (24) preminuo je danas tokom treninga u Smederevu, potvrđeno je u smederevskoj policiji.

Veslač, jedan od tri kandidata za Olimpijske igre u Londonu iz Smedereva, preminuo je u čamcu tokom prepodnevnog treninga.

Policija je saopštila da se trenutno ispituju okolnosti pod kojima je došlo do ovog tragičnog događaja, kao i da će tokom dana biti izvršena obdukcija.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović rekao je da ništa nije ukazivalo da reprezentativac Nemanja Nešić ima zdravstvene probleme i naveo da je redovno imao lekarske kontrole.

- Ovako nešto nikako nismo mogli da predvidimo. Nemanja je bio izvanredan veslač, osvajač medalja na Evropskim prvenstvima. Radi se o vrhunskom sportisti, pre samo dve nedelje je veslao kvalifikacionu regatu za OI - rekao je Jevremović Tanjugu.

Nešić, koji je imao 24 godine, umro je danas, na prepodnevnom treningu u rodnom Smederevu.

- On je kolabirao u čamcu i trener je bio vrlo blizu. Odmah su ga izvadili iz čamca i krenuli ka obali gde je čekala Hitna pomoć, ali, nažalost, on je već preminuo - naveo je Jevremović.

Redovni pregledi, saučešće Čavića

Nešić je bio član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače.

- Redovno je pregledan, kao i svaki vrhunski sportista. Kao stipendista ministarstva omladine i sporta imao je preglede u republičkom zavodu za sport. Mi u veslanju do sada nismo imali takvih slučajeva, ništa nije ukazivalo da može doći do ovako tragičnog ishoda i još smo u šoku - kazao je Jevremović.

Saučešće porodici Nemanje Nešića izjavio je najbolji srpski plivač Milorad Čavić, koji je na svom Tviter nalogu napisao:

- Još jedna neverovatna tragedija u sportu. Saučešće porodici Nemanje Nešića. Nek te od sada čuvaju anđeli.

Pogledajte video sa priprema veslača, gde tragično preminuli sportista pominje vrlo dobru spremu svih srpskih reprezentativaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lj

    6. jun 2012 | 18:13

    Neverovatno,strasno. Cimeru neka te andjeli cuvaju.. :(((

  • Mala

    6. jun 2012 | 22:15

    Duso draga lepa, .... Andjeli neka te cuvaju Tuga, bol.... :'(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA