≫ 

''Pretite ustašama, a Partizan su vam osnovali Hrvati'': Poznati hrvatski novinar strašno isprozivao Grobare!

Opisujući na šta je sve naišao tokom vožnje do Skadra, gde Hrvatska igra protiv Kosova, britko pero Jutarnjeg lista žestoko potkačilo sve ljubitelje kluba iz Humske

Često se u prepucavanju između navijača Zvezde i Partizana od strane pristalica crveno-belih prema suprotnom taboru mogu čuti prozivke da je Partizan osnovan u Zagrebu. Postoji i mnogo navijačkih pesama posvećenih upravo toj prozivci, a najpoznatija je ''Ajmo crno-beli, umro je Tuđman Franja, ćutaćemo jedan minut, predsedniku Partizana''.

 

Sada je tu prozivku produbio i poznati hrvatski novinar Tomislav Židak, koji je za Jutarnji list napisao reportažu o putu ka Skadru, gde reprezentacija Hrvatske igra protiv tzv. reprezentacije Kosova.

 

Posebno se osvrnuo na deo puta od Dubrovnika ka Trebinju, prema granici sa Crnom Gorom. Čim su ušli u Republiku Srpsku, videli su pretnje navijača Partizana, ističe on.

 

>>> KOLUMNA, MILOJKO PANTIĆ: FK Partizan - kako je stvaran lažni šampion i kako su ga osnovali!

 

- Čim smo prešli granicu počinje prizivanje Šešelja, traži se pravda za Karadžića, Partizanovi navijači priete ustašama, a upravo su im hrvatski antifašisti osnovali klub. Takođe, prvu šampionsku krunu darovali su im Štef Bobek, Zlatko Čik Čajkovski, Branko Zebec, Bruno Belin - navodi Židak u svom autorskom tekstu.

 

Osvrnuo se i na navijače Crvene zvezde, kao kluba koji simbolizuje srpstvo više i od Šešelja i Karadžića, te navodi da je Trebinje možda i najveća tvrđava Zvezde.

 

- Ipak, ni Šešelj, ni Karadžić ne simbolizuju srpstvo kao Crvena zvezda. Napuštamo Trebinje, možda i najveću Zvezdinu tvrđavu - opisao je hrvatski novinar.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA