≫ 

Srbija prva u grupi! Ovo već nije slučajno, pobedili smo Austrijance! (VIDEO)

Dvostrukom strelcu Aleksandru Mitroviću i heroju Dušanu Tadiću klicalo je više od 15.000 ljudi na stadionu

Daaaaa, Srbija je pobedila Austriju! I da, možete da se hvalite, Srbija je prva u kvalifikacionoj grupi D za Mundijal 2018. godine!

 

Srbija - Austrija 3:2

(A. Mitrović 6,23, Tadić 74 - Sabicer 15, Janko 62)

 

SRBIJA: Stojković - Ivanović, S. Mitrović, Nastasić - Rukavina (od 90. N. Maksimović), Milivojević, Fejsa, Kolarov - Tadić, Kostić (od 65. Katai), A. Mitrović.

 

AUSTRIJA: Ozkan - Klajn, Dragović (od 70. Predl), Hintereger, Vimer - Baumgartlinger (od 58. Ilsanker), Alaba - Arnautović, Junuzović (od 63. Šef), Sabicer - Janko.

 

Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

 

O, kakvu su nam utakmicu priredili igrači koje je izabrao Slavoljub Muslin - ne mislimo na idealnu, već na borbenu, punu žara i želje za pobedom!

 

>>> Marko, Srbine! Arnautović se prekrstio i poklonio himni "Bože pravde"! (FOTO) (VIDEO)

 

U prvom poluvremenu je čak i onaj najogorčeniji navijač morao da protrlja oči i uveri se da li je to zaista ona reprezentacija od koje je davno digao ruke? Pobeda nad favorizovanom Austrijom se stidljivo pominjala...

 

>>> TADIĆ PRIZNAO DA JE ZAMALO ZAPLAKAO: Stadion konačno kliče srpskom fudbaleru! (VIDEO)

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Da se razumemo, i to će se složiti svako ko je gledao utakmicu, odbrana nam je tanka i to je segment igre na kojoj će Muslin morati ozbiljnije da poradi.

 

Mnogi od vas koji ste komentatisali sastav nisu baš bili uvereni da je Aleksandar Mitrović dobro rešenje u napadu. Opasnim napadom već u četvrtom minutu je imao lepu priliku posle dobrog centaršuta Rukavine sa leve strane, ali je glavom popularni Mitar bio neprecizan.

 

Međutim, samo dva minuta posle je imao majstorsku ispomoć Kostića i Tadića - prvi je "štiklom" pronašao drugog, koji je potom vukao do kaznenog prostora i lagano uposlio Mitovićevu levicu.

 

 

Međutim, Austrija se vrlo razigrala i preuzela inicijativu na terenu. Arnautović je svojim prodorima pravio probleme, Rukavina jedva da je izlazio na kraj sa njim. Gosti su brzo nagrađeni srećnim golom.

 

Šut sa ivice kaznenog je pokušao da spreči Stefan Mitrović, ali ga je lopta pogodila toliko da se odbije i stigne na nogu Sabiceru za siguran pogodak. Stojković nije mogao da uradi ništa.

 

 

Za razliku od prethodnih utakmica kada bismo primili gol, naši momci nisu bili smušeni. Nisu se vukli po terenu, nego su želeli gol. Za razliku od ranije, golu je prethodina jedna krštena, lepa akcija.

 

Opet u glavnim ulogama Tadić i Mitrović. Napadač Njukasla nije uspeo prvi put glavom da završi posao, ali posle centaršuta igrača Sautemptona jeste.

 

 

Zamalo da opet izgubimo prednost vrlo brzo, ali je Stojković spasio mrežu u duelu jedan-na-jedan sa Sabicerom. Ipak smo uspeli da im malo zaustavimo nalete. Do kraja poluvremena je sjajnu priliku imao još Kostić za Srbiju, sa desetak metara je pokušao, ali pogodio direktno golmana.

 

U nastavku su do izražaja stigle greške naše odbrane.

 

Najpre je Arnautović pogodio stativu iz neposredne blizine golu, i to je bio okrenut leđima, pokušao iz tog položaja glavom i okrznuo okvir gola. Tu smo imali sreće, a par minuta kasnije je loša reakcija zadnje linije ipak kažnjena.

 

Trojicu je izbacio Junuzović, koji je lako našao Arnautovića, kom je Stojković odbranio, ali je odbitak pokupio Janko i ugurao loptu u mrežu.

 

Sve ubedljivije su delovali Austrijanci, vrlo lako su dolazili do našeg šesnaesterca. Srećom pa se individualni kvalitet Tadića još jednom pokazao. U 74. minutu je primio loptu od Kolarova, ona je nezgodno odskočila, ali samo za toliko da je Tadić dobro zahvati i uputi neodbranjiv šut.

 

Ceo stadion mu je klicao, a on je pogodak slavio odlaskom na tribine.

 

 

Nije Muslin ništa prepustio slučaju, izvukao je Aleksandra Mitrovića iz igre i ubacio Gudelja. Treba pomenuti da ćemo za sledeću utakmicu sa Velsom u novembru imati problem, jer je Kolarov zaradio drugi žuti karton i neće imati pravo nastupa u Kardifu.

 

3. kolo kvalifikacija

 

Vels – Gruzija 1:1

Srbija – Austrija 3:2

Moldavija – Irska 1:3

 

Tabela: Srbija 7, Irska 7, Vels 5, Austrija 4, Gruzija 1, Moldavija 0.

 

4. kolo kvalifikacija

 

Vels – Srbija, subota, 12.11, 20.45

Austrija – Irska, subota, 12.11, 18.00

Gruzija – Modlavija, subota, 12.11, 18.00

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandu

    9. oktobar 2016 | 21:38

    Stojkovic dobar, nije mogao kod gola nista. Mitrovic krivac za gol i jos par panicnih ispucavanja gde su ovi mogli da stvore ozbiljne sanse. Fejsa odlican, borben. Rukavina slab, upropastio dve izgledne sanse. Kostic u prvih par minuta pogubljen sad polako pocinje da izgleda na onog pravog Kostica. Tadic sjajan. Mitrovic pre drugog gola izgubio par kljucnih lopti ali se ispravio. Ostali ni tamo ni vamo. Ono sto nikome ne mozemo da zamerimo je borbenost posebno pred kraj poluvremena. Mozda nemaju neki sjajan kvalitet kao Nemacka gde su svih 11 vrhunski igraci ali imamo par individualaca koji mogu da naprave razliku, a ostali se bore hrabro za grb. Samo ovako nastavite!

  • Vera

    9. oktobar 2016 | 21:36

    Bravo momci

  • Doktor

    9. oktobar 2016 | 21:34

    Odbrana, katastrofa i kad napadaju Austrijanaci a još gore je kad imaju loptu u noge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA