Šta je veliki Ševčenko rekao posle gaženja tzv. Kosova? (VIDEO)

Legendarni fudbaler je samo stvarni nazvao pravim imenom

  • 36

Legendarni Andrij Ševčenko, koji je uplovio u trenerske vode i preuzeo kormilo reprezentacije Ukrajine, bio je pred duel sa Kosovom u teškoj situaciji. Ukrajini je pobeda bila neophodna, jer je u prva dva kola remizirala sa Islandom na svom terenu i sa Turskom u gostima.

Meč je dodatno bio u fokusu zbog političkog previranja i odluke Ukrajine da ih ne ugoste u svojoj zemlji, već da igraju na neutralnom terenu, pošto ih nisu priznali kao državu. U izjavi posle meča legendarnog Ševe, omakla mu se izjvava koja nije u okviru ''politički korektnog'' govora, jer je nazvao stvari pravim imenom. Reprezentativce Kosova je nazvao Albancima posle pobede od 3:0.

>>> UKRAJINSKI PROJEKTIL RAZNEO KOSOVO: Pogledajte golčinu koja je prošla golmanu kroz uši! (VIDEO)

- Imali smo jedan period krize u igri, tokom nekih 10 minuta, kada nismo imali koncentraciju i nismo napadali, tada je kod Albanaca bio momenat kada su hteli to da iskoriste, ali im nije uspelo - rekao je Ševčenko.

Printskrin: Youtube/ПРОФУТБОЛ Printskrin: Youtube/ПРОФУТБОЛ

Kosovo je posle debakla od Hrvatske želelo da se izvadi protiv Ukrajinaca, koji su bili u krizi.  Ševčenko je bio pred ozbiljnim ispitom u Poljskoj, strahovao je uoči meča jer mu je pobeda bila imperativ, a isticao je da su igrači Kosova motivisani i požrtvovani i da njegova ekipa to mora da zaustavi.

- Teško je bilo izvojevati pobedu, ali je bilo veoma važno zbog plasmana na tabeli, jer nam je bilo to potrebno da se približimo vrhu grupe. Hvala momcima za igru koju su pružili. Odlučili smo se da ne eksperimentišemo, stavio sam isti sastav kao protiv Turske.

- Na kraju sam zadovoljan rezultatom više nego igrom, ali najvažnije je da smo pobedili. Hvala i igračima koji nisu ušli na teren, zbog njihovog značaja za tim. Svaki igrač je bori jedan za drugog, ovo je atmosfera ''ginem za tim'' - rekao je Ševčenko posle meča.

On se posebno zahvalio svojim navijačima, koji su prešli dalek put i došli u drugu zemlju da bi bodrili reprezentaciju.

Trenutak kada Ševčenko za reprezentativce Kosova kaže da su Albanci pogledajte na 4:35 u priloženom snimku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko nebitan

    10. oktobar 2016 | 15:25

    Pa na žalost i jesu. Ševčenko je još jednom dokazao da nije samo dobar fudbaler nekada bio, već i da je ljudina od čoveka.

  • П.ф.к ц.г

    10. oktobar 2016 | 17:50

    Па шта је ту толико битно ? И јесу албанци , косовари ..Да бар рече против лажне државе остварисмо победу па ајде ..Овако баш ништа посебно

  • Mile Kifla

    10. oktobar 2016 | 17:03

    Sta lupetas koga je to Rusija okupirala! Kosovo i Krim nisu isto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA