Posle duge pauze, Željko Obradović konačno progovorio o reprezentaciji Srbije!

Obradović Hrvatima otkrio koliko obožava Teodosića

  • 7
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Legendarni trener Željko Obradović nema običaj da govori o reprezentaciji Srbije, ali je to učinio u razgovoru za hrvatski portal "Balkanbasket".

Trener Fenerbahčea ne voli da odgovara na pitanja o "orlovima", ne želeći da ispadne kako se meša u bilo čiji rad, ali je ovaj put napravio izuzetak, kada mu je postavljeno pitanje o Olimpijskim igrama. Hrvatske novinare zanimalo je kako vidi susret sa "kockastima" u Riju, gde je Srbija osvojila srebro.

>>> Predsednik Turske uručio pehar Željku Obradoviću

- Na svakom velikom turniru, najvažnije su te utakmice u četvrtfinalu i polufinalu. Pre toga u grupama, gde je bila Hrvatska, jasno je bilo da je sve moguće. Tako kako se odigralo i u ovoj drugoj grupi dovelo je do te utakmice koja je bila neizvesna i teška za obe reprezentacije.

- Ono čime sam ja zadovoljan je to da je sve proteklo u najboljem redu, da su se igrači i stručni štabovi izuzetno dobro ponašali. Pobedila je Srbija, mislim da je zasluženo - rekao je Obradović za Balkanbasket, uz osvrt na majstorije Miloša Teodosića.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- On je lider ove reprezentacije. Srbije ima i drugih igrača koji su mnogo bitni, ima čak dva ili tri plejmejkera koji rade neverovatgan posao. To su Marković, Jović i Nedović, zatim Bogdanović na poziciji beka šutera, Kalinić može igrati na pozicijama tri i četiri, tu je Simonović. Raduljica je izvanredan napadač. Mali Jokić je izvanredan talenat. Sigurno je falio Bjelica pod broj jedan, ali je bez diskusije lider te reprezentacije i broj jedan Miloš Teodosić, koji ima kvalitet i koji ima nešto što nemaju drugi igrači u Evropi, ima tu lucidnost, taj potez.

Nešto najlepše što Teodosić donosi igri jeste nepredvidivost.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ja volim kao trener na klupi da me igrač iznenadi, Miloš može iznenaditi, ima taj talenat. Ja se svaki puta obradujem, juče sam se tako obradovao kada je Datome dao onaj koš na drugi obruč. Meni to čini toliko zadovoljstvo da se i sada naježim, da igrač iznenadi i učini nešto novo.

- Neće to nekada ispasti najbolje, ali igrač ima pravo da pogreši, ima pravo na tu vrstu lucidnosti. Ja vrlo često na početku ovim mlađima kažem, ajmo sada vežbati Draženov pas, iza leđa skoči pa kroz noge, a oni te gledaju, ko je Dražen pod broj jedan, kako, šta pod broj dva. Ma ljudi, dodajte u kontranapadu taj pas, uživajte u košarci. Miloš je jedan od tih kakvih nema u Evropi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fiser

    12. oktobar 2016 | 18:44

    Teo, neponovljivi! Igraj majsrore jos 10 godina...

  • uzdrzani

    12. oktobar 2016 | 19:09

    Malo Zoc preteruje, da mu igrac u kontri baci pas kroz noge u skoku i da lopte ode u aut, poludeo bi i pocrveneo! :)

  • zeljko

    12. oktobar 2016 | 23:47

    Obradovicnije nista po stigao sa reprezentacijom cal ni sa domacinom beograd on inajboljim igracima onda prema tomenema nikakvog prava da komentarise nikakvu reprezentaciju srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA