Možete da ga pljujete, ali Murinjo je još jednom pokazao da je MAJSTOR FUDBALA!

Za zaustavljanje i uništavanje protivnikove igre ne postoji niko bolji od Portugalca

  • 10

Gledajući sa strane Mančester junajteda, predstava koju su njegovi fudbaleri pružili u derbiju protiv Liverpula bila je katastrofalna.

Nije to bio onaj Junajted koji su navijači navikli da gledaju protiv ljutitog rivala za vreme Aleksa Fergusona, ali i Luja Van Gala. Naravno, dežurni krivac je pronađen za nepun minut po završetku susreta na Enfildu. Da, pogodili ste - u pitanju je Žoze Murinjo!

Možda je Portugalac stvarno dežurni krivac, ali za one koji fudbalsku igru vole da analiziraju na društvenim mrežama. Tamo gde uvek mogu da dobiju reč, ma koliku težinu ona nosila ili ne. Jer, jedino na društvenim mrežama možeš da odgovoriš bez prethodno postavljenog pitanja...

Koga je briga to što je Junajted uputio samo jedan šut u okvir gola, što je posed lopte Đavola bio 35 odsto? Što se Pogba i Zlatan nisu videli na terenu?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Murinja sigurno nije! Želeo je da ne izgubi i uspeo je u tome. Portugalcu su bitni rezultati. Bitno je to šta će biti krajni cilj kada se podvuče linija, a ne lepota igre. Pa, zar Ljupko Petrović nije žrtvovao lepotu igre Crvene zvezde 1991. godine zarad rezultata u Bariju?

- Fudbaleri Junajteda moraju da prihvate Murinjov stil igre ukoliko žele da se bore za trofeje ove sezone - rekla je legenda kluba sa Old Traforda Rajan Gigs.

Velšanin je kao stručni konsultan komentarisao utakmicu na Skaj Sportu i precizno je objasnio Junajtedovu situaciju

- Da je Junajted izgubio, veliki pritisak bi bio na Murinju i ekipi - jasan je bio Gigs: - A ne bi trebalo zaboraviti da slede mečevi sa Fenerbahčeom, Čelsijem i Mančester Sitijem.

Da je izgubio, Murinjo bi bio u nezavidnoj situaciji. Pogotovo jer bi mu so na ranu sipao Klopov Liverpul, najveći rival Đavola. A taj Klopov Liverpul ove sezone igra opasan fudbal i svakako je tim protiv kog je teško nadigravati se.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Nebrojeno mnogo puta Murinjo je posegnuo za dobitnom kombinacijom defanzivne taktike i potpuno je neshvatljivo zašto je sada većina u šoku. Za zaustavljanje i uništavanje protivnikove igre ne postoji niko bolji od Žozea Murinja!

Jedini problem s kojim se Murinjo susreće na Old Trafordu je to što se od Junajteda traži pomenuta lepota. Igrače za tu lepotu svakako ima u svom timu, ali verovatno mu ona ne bi donela rezultate. A ne bi trebalo zaboraviti da je došao zbog rezultata kojih nema od odlaska Fergusona.

Rezultati su ono što je Junajtedu potrebno, a lepota će sama doći. Samo joj treba dati vremena da ponovo zakuca na vrata Teatra snova...

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarkovac

    18. oktobar 2016 | 09:20

    Dao milione evra za pojacanja i nije sutnuo na gol,smesno

  • Ddare

    18. oktobar 2016 | 09:39

    Najveci sahista u fudbalu i najveci unistitelj lepote ovog sporta..sva sreca pa je takvih malo inace bi postao najdosadniji sport na svetu...

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    18. oktobar 2016 | 09:55

    Mislite najveci unistitelj fudbala!!!!!!!!???????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA