≫ 

Zlatni basketaši su nam otkrili pobedničku taktiku: Ovako smo počistili Amere u finalu! (VIDEO)

Sve je jednostavno kad se igrači znaju "u dušu". Uz mali skauting, Amerikanci su lako počišćeni sa terena!

  • 0

Basketaška reprezentacija Srbije gostovala je u "Telegrafu" posle osvajanja svetske titule u kineskom Gvangžuu, a uz kraću partiju basketa, otkrivena je pobednička formula za slavlje nad Amerikancima u finalu sa 21:16.

Marko Savić, Marko Ždero i Dejan Majstorović posetili su našu redakciju  odmah posle slabo prespavane noći i dolaska u Srbiju. Ceo jedan dan utrošen je na put iz Kine uz presedanje u Moskvi, tim je u ponedeljak uveče "sleteo" na aerodrom "Nikola Tesla", a utorak je bio rezervisan za sumiranje utisaka.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Dušan Domović Bulut zbog obaveza nije mogao da se odazove našem pozivu, ali su njegovi saigrači otkrili tajnu timskog duha i šampionske taktike. Takođe, u basketu 3x3 nema trenera, pa je dodatna draž sporta to što su igrači posvećeni i skautingu rivala. Tako su Ždero i Majstorović otkrili kako su Amerikanci "pročitani".

- Ekipa Amerike je bila na početku za nas nepoznanica, ali gledali smo njihove mečeve kvalifikacija i World Toura u Meksiku koji su osvojili. Jedna su od kvalitetnijih ekipa koja je stigla na Masters seriju, ali ko god dođe, mi igramo svoju igru i ne zanima nas ko je preko puta. Ja sam priželjkivao recimo Slovence, jer su nas pobedili u finalu Evropskog prvenstva, pa da se osvetimo. Amerika je došla, znali smo da ćemo biti fokusirani - kaže Ždero, koji je jednostavno opisao i svoj tim.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Imamo prepoznatljiv stil, ko nas prati i ko se iole razume u basket, to lako uočava. Jako smo agresivni u odbrani, imamo jako puno otvorenih šuteva za tri, gradimo igru za to. Imali smo nesreću da smo pre dve godine u finalu Mundobasketa promašili baš sve, znali smo da će se to sada vratiti kao karma - naveo je Ždero.

>>>BOLI PORAZ OD SRBIJE: Evo šta su Ameri rekli o meču sa našim basketašima!

>>>(VIDEO) Zemlja košarke je dočekala zlatne srpske basketaše!

>>>Đorđević zvao srpske basketaše na trening: Da i mi osetimo draž ulične igre!

U finalu su posebno upečatljiva bila "prodavanja" dva-tri utrčavanja iza leđa, kada je već počela da se pravi odlučujuća razlika za trijumf.

- Znali smo da će to proći, Amerikanci ne znaju taj stil igre, dogovorili smo se da 'udaramo' blokove u leđa, da utrčavamo, da se jedan otvara na trojku, prolazilo je i lagani poeni su došli na red - otkrio je Dejan Majstorović.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Deo skepse koji se vezuje za 3x3 "razbijen" je i u partijama protiv bivših NBA igrača.

- Igrali smo već protiv Donteja Grina koji je četiri godine proveo u Sakramento Kingsima, dobili smo 21-6, negde oko 14-3 gledao je saigrače i ništa mu nije bilo jasno, šta se dešavalo. Velika je razlika između 5x5 i 3x3. Treba im vremena da se naviknu i da uđu u ritam igre pod jednim obručem - zaključio je Majstorović.

Gostovanje najboljih igrača sveta u basketu 3x3 možete pogledati i u video snimku:

 

(D. S. - B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA